CMS: Özel Üye Profili Sayfaları Oluşturma

3ドル
Velo Dokümantasyon Merkezi'ni ziyaret ederek daha geniş kapsamlı bilgi edinebilirsiniz.
Bu makale, üyelerinizin sitenize ekledikleri içeriği görüntüleyebilmeleri için özel özel üye sayfasının nasıl oluşturulacağını açıklamaktadır. Bu makalede, sitenize bir Üye Alanı eklediğiniz varsayılır. Adımları daha anlaşılır hale getirmek için bir tarif sitesi örneği üzerinden yola çıkacağız.

1. Adım: Üyelerin kendi içeriklerini eklemeleri için bir form oluşturun

Üyelerinizin sitenize içerik ekleyebilmelerini sağlamak için öncelikle dolduracakları bir form oluşturmanız gerekir. Daha önce hiç form oluşturmadıysanız, veritabanı koleksiyonunuzu ve veri kümenizi üyelerinizden veri toplayacak şekilde ayarlamak dahil olmak üzere, form oluşturma sürecinin her aşamasında size yol gösteren bu eğitici içeriğe bakın.  

Aşağıda üyelerin siteye kendi tariflerini eklemelerini sağlayan küçük bir form örneği görüyorsunuz. Basit tutmak adına, doldurulması gereken iki alan eklemekle yetindik: yemeğin adı ve türü; ayrıca, resim dosyası yüklemek için bir yükleme düğmesi ve içeriği koleksiyona gönderen bir "Tarifi Ekle" düğmesi bulunuyor. Siz elbette istediğiniz tüm alanları ekleyebilirsiniz.
Üyeleriniz formu doldurabilmek için sitenize giriş yaparlar, böylece kendi tariflerini yüklediklerinde, tanımlı üye kodları "Owner" sistem alanında, yani yüklenen tarifin sahibi olarak listelenir. Bu, daha sonra tüm üyeler tarafından yüklenen ögeleri gösteren bir üye sayfası oluşturabileceğiniz anlamına gelir. Ayrıca yalnızca o anda giriş yapmış olan üye tarafından yüklenen ögeleri gösteren bir üye sayfası oluşturabilirsiniz. 

2. Adım: Özel üye sayfası ekleyin ve özelleştirin

Artık üyelerinize kendi içeriklerini sitenize eklemeleri için bir yol sağladığınıza göre, sonraki adım her üyenin kendi yüklediği içerikleri görebileceği özel bir üye sayfası oluşturmaktır. 
Wixエディター
スタジオエディター
  1. Editöre gidin.
  2. Editörün sol tarafındaki Sayfalar ve Menü simgesine  tıklayın.
  3. Üye Sayfaları'na tıklayın. 
  4. En alttaki + Üye Sayfaları Ekle'ye tıklayın.
  5. Özel Sayfa'nın altındaki Sayfa Ekle'ye tıklayın.  
Özel Üye Sayfası eklenirken ekran görüntüsü.
  1. Sayfaya Veri kümesi ekleyin ve bunu, üyelerinizin gönderdiği içeriğin depolandığı koleksiyona bağlayın. 
  2. Sahip (Metin) alanı için Koşul'u "bu kişi" ve Durum'u "giriş yaptı" olarak ayarlayarak bir filtre ekleyin.
  3. Koleksiyon içeriğini görüntüleyebilecek öğeler ekleyin (ör. tekrarlayıcılar, metin, resimler).
  4. Ögeleri veri kümesine bağlama
Aşağıdaki ekran görüntüsünde özel üye profil sayfası görebilirsiniz. Sayfada bir Üye Profili kartı, bir Üye Menüsü, her kapta bir resim ve metin içeren bir tekrarlayıcı ve Önceki/Sonraki sayfa düğmeleri bulunur. Üyeleriniz kendi özel sayfalarını görüntülediklerinde CMS'e bağlanan ögelerde ekledikleri ögeleri görebilirler.
Örnek bir özel üye sayfasının ekran görüntüsü.
違う:
Sayfayı önizlediğinizde giriş yapan kullanıcı siz olursunuz, bu yüzden sadece kendi yüklediğiniz içerikleri görürsünüz. Koleksiyona henüz herhangi bir içerik yüklemediyseniz, önizleme yaptığınızda sayfanızda herhangi bir içerik gösterilmez.

それは何ですか?

|