Ödeme Ayarlarını Özelleştirme

5 dakikalık okuma
Ödeme Sayfanız müşterilerin sipariş verme işlemlerini tamamladıkları yerdir. Ayarları işletmenizin ihtiyaçlarına uygun şekilde özelleştirmeyi unutmayın. 
Özelleştirme ayarları sayfası bazı bölümlerden oluşur. Gördüğünüz seçenekler kullandığınız işletme çözümlerine (Wix Stores, Wix Bookings veya Wix Restaurants Sipariş (Yeni)) bağlı olarak değişir . 
Bu makale bölümlerin her birinde neler yapabileceğinize dair genel bir bakış sunmaktadır. 
Ödeme ayarları özelleştirme sayfasının ekran görüntüsü
イプク
Yalnızca Wix Stores için geçerli olan ek ayarlar, Store ürünleri ve stok durumu sekmesinde bulunabilir. Sitenizin kontrol panelinde Mağaza ürünleri ve sok durumu ekmesine gidin.

Ödeme Ekranınızı Özelleştirin

Bu bölümde müşterilerin ödeme adımını tamamlarken doldurdukları alanları özelleştirebilir ve abonelik onay kutusu ekleyebilirsiniz.

Ödeme alanları

Müşteri siparişlerini karşılamak için ürün özelleştirmeleri, ögenin hediye olup olmadığı, Wix Bookings üzerinden bir hizmet rezervasyonu yapılmadan önce onay alınması gibi ekstra bilgilere ihtiyacınız olabilir.
Bu bilgileri toplamak için istediğiniz kadar özel alan ekleyebilirsiniz. Eklemek istediğiniz alan türünü (ör. çoklu seçim, onay kutusu, kısa yanıt, vb.) seçin ve özelleştirin. Tüm özel alanlar müşteri bilgileri bölümünün altında ve teslimat bilgilerinin üzerinde görünür.
違う:
Ad ve e-posta alanlarında herhangi bir değişiklik yapamazsınız ama telefon alanını isteğe bağlı hale getirebilirsiniz.
Eklenen özel alanın vurgulandığı ödeme sayfasının ekran görüntüsü

Abonelik etkinleştirme onay kutusu

Ödeme aşamasında müşterileri pazarlama iletişimlerinize veya blog e-posta listenize abone olmaya davet edebilirsiniz. 
Abonelik onay kutusunun vurgulandığı ödeme sayfasının ekran görüntüsü
Bir müşteri abone olduğunda, Kişi Listenizde bu müşteriye bir 'Abone olundu' etiketi eklenir. 
Kişi listesindeki kişi panelinin ekran görüntüsü
Abonelik onay kutusu eklemek için geçiş düğmesini etkinleştirin ve varsayılan olarak işaretli olup olmayacağına karar verin.

Ödeme başlığını özelleştirin

Ödeme Sayfasının üst kısmında nelerin gösterileceğine karar verin, işletme adınızı veya şirket logonuzu. Ödeme Sayfası başlığını özelleştirme hakkında bilgi edinin.

Politikalar

Politikalar bölümünde Ödeme Sayfası alt bilgisinde tıklanabilir bağlantılar olarak görünen politikalar oluşturabilirsiniz. Ayrıca aynı politikaları müşterilerin ödeme işlemini tamamlamak için işaretlemesi gereken bir sözleşme onay kutusuyla birlikte gösterebilirsiniz. 
Ödeme sayfasında politikaların gösterilebileceği yerleri gösteren ekran görüntüsü
Ödeme politikaları oluşturma hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ödemeler

Ödemeler bölümünde otomatik fatura gönderme, hediye kartıyla ödeme kabul etme ve daha fazlasını yapma özelliğini etkinleştirebilirsiniz. Ayrıca, kontrol panelinizde bir ödeme sağlayıcısı bağlayabileceğiniz Ödeme Kabul Edin sayfasına yönlenen bağlantınız bulunur.

Faturalar

Faturalar geçiş düğmesini etkinleştirirseniz, online ödeme yapan müşterilerinize otomatik olarak fatura gönderilir. Siparişlerin ödenmiş olması nedeniyle bu faturaların bakiyesi 0,00 TL olur.
Notlar:
  • Bu bir vergi faturası değildir ve geri ödemeleri yansıtmaz. Faturalarınızın yasal gerekliliklere uygun olması sizin sorumluluğunuzdadır.
  • Offline yöntemlerle ödenen ve manuel olarak 'ödendi' işaretlenen siparişler için otomatik fatura oluşturulmaz, ancak manuel olarak oluşturabilirsiniz

Hediye kartları

Wix Hediye Kartları oluşturabilir ve sitenizde satabilirsiniz. Ödeme sayfasında "Hediye kartı kullanın" seçeneğinin görünmesi için ayarlarınızda Hediye Kartları geçiş düğmesini etkinleştirmeniz gerekir.
seçeneğinin bulunduğu ödeme sayfasının ekran görüntüsü
Wix Hediye Kartları ayarlama hakkında daha fazla bilgi edinin.

Müşteri kartlarını kaydedin

Müşterinin kredi veya banka kartı bilgilerinin kayıtlı olması, müşterinin bizzat gelmesine gerek kalmadan ödeme almanızı sağlar.
エネムリ
  • Kart bilgilerinin kayıt altında olması ödeme işlemlerini kolaylaştırabilir, ancak müşteriden beklenmedik bir şekilde ödeme almaktan kaçınmak için bu ödeme yöntemini doğru şekilde kullanmanız önemlidir. 
  • Kartları güvenli bir şekilde nasıl kaydedeceğinizi öğrenmek için bu makaleyi okuyun. 
Müşteri Kartlarını Dosyaya Kaydedin geçiş düğmesini etkinleştirdiğinizde, ödeme adımınızın kredi/banka kartı ödemeleri bölümüne bir onay kutusu eklenir.
İşletmeye kart bilgilerini kaydetme izni vermek için işaretlenen onay kutusunun bulunduğu ödeme sayfasındaki ödeme bölümünün ekran görüntüsü
Müşteriler ayrıca Bir sonraki alışveriş için kart bilgilerini kaydet onay kutusunu işaretleyebilir. Bu farklı bir seçenektir. Onay kutusunu işaretleyen bir müşterinin kartı Üye Alanındaki kişiye özel "Cüzdanım" bölümüne kaydedilir.  

Ödemeye yetki verin ve daha sonra para toplayın

Geçiş düğmesini etkinleştirerek, önce ödemeleri yetkilendirebilir, ardından gerçek ödemeleri daha sonra yakalayabilir (toplayabilirsiniz). Karşılamamayı seçtiğiniz bir sipariş varsa, para iadesi işleme koymanıza gerek kalmadan ödemeyi geçersiz kılabilirsiniz. 
エネムリ
  • Yetkilendirme ve yakalama yalnızca Wix Payments veya Stripe aracılığıyla kullanılabilir.
  • Yetkilendirme ve yakalama yalnızca kredi kartı ödemesi ile ödenen siparişlere uygulanabilir. Bu, PayPal, Apple Pay ve Google Pay gibi ek ödeme yöntemlerinin web sitenizden gizleneceği anlamına gelir (aşağıdaki SSS bölümüne bakın).
  • Kısmi yakalamaları toplamak şimdilik mümkün değildir.
Ödeme bu durumda 7 güne kadar tutulur. Ödemeyi almaya veya geçersiz kılmaya hazır olduğunuzda, kontrol panelinden siparişe erişebilir, Ödeme Al düğmesine tıklayabilir ve Ödeme al veya Ödemeyi İptal Et'i seçebilirsiniz.

Ödeme gereksinimleri

Notlar:
  • Bu seçenek yalnızca Wix Stores'ta mevcuttur. 
  • Başlamak ve bu bölümü görüntülemek için Wix App Market'e gidin ve Checkout gereksinimleri uygulamasını ekleyin.
Çok az veya çok fazla öge içeren siparişlerden kaçınmak için bazı gereklilikler belirleyebilirsiniz. Örneğin:
  • Bir müşterinin satın alabileceği belirli ürünlerin satışı için bir üst sınır belirleyin.
  • Sınırlı sayıda üretilen ürünleri her müşteriye bir adet ile sınırlayın.
  • Zararına satışları önlemek için minimum ödeme tutarı ekleyin.
Gerekliliği karşılamayan siparişleri (nedenini açıklayan bir mesajla birlikte) engelleyebilir veya yalnızca gerekliliği belirten bir mesaj ekleyerek oluşturulmalarına izin verebilirsiniz. 
Minimum ödeme gerekliliği mesajının vurgulandığı ödeme sayfasının ekran görüntüsü

E-posta Bildirimleri

Notlar:
  • Bu bölüm yalnızca Wix Stores ve Wix Bookings için geçerlidir. 
  • Wix Bookings kapsamında yalnızca sipariş onay e-postası görünür.
Mağaza müşterilerine otomatik olarak gönderilen bazı e-postalar vardır. Bunlardan bazıları her zaman gönderilirken, bazıları devre dışı bırakılabilir:
  • Sipariş verme işlemi tamamlandıktan sonra gönderilen e-postalar
    İpucu: Bu e-postaların metni siparişin içeriğine (ör. fiziksel ürünler, dijital (indirilebilir) ürünler, Wix Bookings hizmetleri veya bir mağaza siparişinin nasıl gönderileceği) göre değişir.
  • Sipariş karşılandığında gönderilen e-postalar.
  • Sipariş müşteri tarafından alınmaya hazır olduğunda gönderilen e-postalar.
Bu e-postalarda belirli özelleştirmeler yapabilirsiniz.
Bu e-posta bildirim ayarları yalnızca Wix Stores için geçerlidir. Wix Bookings ve Wix Restaurants müşterilerine gönderilen bildirimler kontrol panelinin başka bir yerinden özelleştirilir.
Gönderilen e-postalar hakkında daha fazla bilgi edinin:

それは何ですか?

|