Wix Portfolio: İyi Alt Metin Yazmanın Yolları

3ドル
Alt metin bir sayfadaki görüntüyü tanımlar ve yüklenemediği takdirde görüntünün yerine gösterilir. Görme engellilerin kullandığı ekran okuyucular tarafından sesli olarak okunabilir. Ayrıca sayfanızın içeriğini daha iyi anlamak için arama motoru botları tarafından dizine eklenir.
Portfolyonuzu oluştururken atabileceğiniz en önemli adımlardan biri görüntüleriniz için SEO dostu alt metinler yazmaktır. Görüntülerinizin görsel arama sonuçlarında yer alma şansını artıran bu adımla birlikte bir yandan sitenize daha fazla trafik çekerken diğer yandan daha fazla SEO desteği alırsınız.
このページには、このような情報が掲載されています: 

Görüntülerinize alt metin ekleme

Daha iyi erişilebilirlik ve SEO sıralaması için proje görüntülerinize alt metin ekleyin. 

Portfolyo görüntülerine alt metin eklemek için:

  1. Sitenizin kontrol panelindeki Portfolyo sekmesine gidin.
  2. İlgili projenin üzerine gelin ve Düzenle'ye tıklayın. 
  3. Proje Medyası bölümünde Medyayı Yönet'e tıklayın. 
  1. İlgili görüntüyü seçin.
  2. Sağ paneldeki Alt Metin alanına görüntüyle ilgili kısa bir açıklama girin.
  3. Sağ alttaki Tamam'a tıklayın.

İyi bir alt metin nasıl yazılır?

Proje görüntüsüne kısa bir açıklama eklemek projenin SEO sıralamasını ve erişilebilirliğini iyileştirmeye yardımcı olabilir. 

İşletmenizle ilgili hedeflerinizi tanımlayın

Herhangi bir görüntüye ilişkin hedefleriniz bir fotoğrafçı, mimar veya web tasarımcısı olmanıza bağlı olarak değişecektir. Örnek olarak aşağıdaki görüntüyü inceleyelim.
Bir mimar olduğunuzu varsayalım. Bu durumda görüntünün odağındaki gökdelen daha önemli hale gelir ve alt metninizde bundan bahsetmek istersiniz. Böylece "şehirde bir bina" gibi genel bir açıklama yazmak yerine "Ufuk çizgisinin üzerine yükselen çarpıcı bir gökdelen" gibi bir şey yazabilirsiniz.

Alakalı anahtar kelimeler ekleyin

Anahtar kelimeler potansiyel müşterilerinizin sizinkine benzer bir işletmeyi ararken Google'a yazabilecekleri ifadelerdir ve hedeflerinizle sıkı bir şekilde bağlantılıdır. Görüntünüzün belirli anahtar kelimeleri içeren aramalarda görünmesini istiyorsanız bunları alt metninize ekleyin.

Örneğin, çalışmalarınızı porfolyonuzda sergileyen bir fotoğrafçıysanız, anahtar kelimelerinizin şunları içermesi beklenebilir: uzmanlaştığınız fotoğrafçılık türü (ör. evcil hayvan fotoğrafçılığı), adınız (ör. fotoğraf: Yeşim S.) veya ikisinin bir kombinasyonu (ör. fotoğraf: Yeşim S., hayvan fotoğrafçısı). 

Ayrıca kendinizi arama yapan kişinin yerine koymak her zaman iyi bir uygulamadır: Anahtar kelime araştırması yaparak insanların sizinkine benzer hizmetleri bulmak için neleri aradıklarını keşfedin.

Görüntülerinizi doğru bir şekilde açıklayın

Görüntülerinizi mümkün olan en doğru şekilde açıklayarak arama motorlarının görüntü içeriğini daha iyi anlamalarına yardımcı olun. 

Alt metninize yaygın olarak kullanılan kelimeleri eklemek en iyi uygulamalardan biridir. Çok karmaşık bir ifadenin arama yapanlar tarafından kullanılma olasılığı daha düşüktür. Kullanabileceğiniz en pratik yöntemlerden biri de görüntüyü görmeyen bir arkadaşınıza tarif etmeye çalışıyormuş gibi yapmaktır. Bu yöntem görüntüleriniz için daha isabetli alt metinler yazmanıza yardımcı olur.

Açıklamalarınızı kısa tutun

Destan gibi alt metinler yazmaktan kaçının. En fazla 125 karakter yazmanız önerilir, aksi takdirde alt metniniz arama motorları tarafından tam olarak okunamayabilir.

Bunun gibi uzun görsel açıklamalarından uzak durun: "Beyaz altıgen karolar üzerindeki pembe tabaklarda hoş peçetelerin yanı sıra yaban mersini ve rengarenk süsleme şekerleri ile kaplı ev yapımı Belçika kurabiyeleri ve bir fincan sütlü çay ve bir demlik." 

それは何ですか?

|