Wix Çok Dilli Site: Çok Dilli Sitenizin URL Yapısını Düzenleme

3ドル
Çok dilli siteniz için en iyi URL yapısını belirleyerek SEO keşfedilebilirliğinizi iyileştirin. Sitenizin arama motorları tarafından okunabilirliği ve dizine eklenebilmesi, seçtiğiniz URL yapısına bağlıdır.

Çok dilli siteler için URL yapısı türleri

Wix, sitenizi ilk kez yayınladığınızda otomatik olarak ücretsiz bir Wix URL'si oluşturur. Bu ücretsiz Wix URL'sinin biçimi "hesapadı.wixsite.com/siteadresi" şeklindedir.
Sitenizi yükseltirseniz, kendi özel URL'nizi (ör. "https://etkileyicisitem.com") bağlayabilirsiniz. 
Sitenizin çok dilli versiyonlarını hem ücretsiz hem de özel URL'lerle oluşturabilirsiniz. Çok dilli sürümleri yayınladıktan sonra, URL'leriniz için kullanabileceğiniz birkaç farklı yapı seçeneğiniz olur. 

alt dizinler

Bir alt dizin, sitenizin ana URL'sini kullanır ve sonuna bir dil kodu ekler. Alt dizin URL'sine bir örnek: "https://etkileyicisitem.com/tr". 
Alt dizinleri kullanmanın başlıca yararı, sitenizin tüm dil sürümlerinin aynı domaini paylaşmaları nedeniyle aramalarda keşfedilebilirliğe katkıda bulunmasıdır. Yeni bir çok dilli site oluşturduğunuzda, alt dizinler varsayılan seçenek olarak atanır.

Alt domainler

Bir alt domain, sitenizin ana URL'sini kullanır ve domain adından önce bir dil kodu ekler. Bir alt domain URL'si örneği: "https://tr.etkileyicisitem.com".
Arama motorları, her bir alt domain sitesini ana sitenizden farklı ve özgün şekilde değerlendirir. Bu, ana sitenizdeki herhangi bir arama motoru optimizasyonunun alt domain adlarınıza fayda sağlayamayacağı anlamına gelir, bunun tersi de doğrudur. 
Örneğin, İngilizce (en) sitenizin sıralaması yüksekse, bunun Türkçe (tr) sitenize herhangi bir katkısı olmayabilir.
エネムリ

Dil parametreleri

Dil parametrelerine sahip bir URL, sitenizin ana URL'sini kullanır ve sonuna bir dil kodu içeren bir parametre ekler. Dil parametrelerini kullanan bir URL örneği "https://etkileyicisitem.com/?lang=tr" şeklindedir.
Google gibi arama motorları, keşfedilebilirlik üzerindeki olumsuz etkileri nedeniyle dil parametrelerinin kullanılmasını önermez. Örneğin, arama motorları bu parametrelere sahip çok dilli site sürümlerinizi ana sitenizin kopyaları olarak kabul ederek arama sonuçlarına dahil etmeyebilir. 

URL yapınızı değiştirme nedenleri

URL yapınızı değiştirmeniz gerekip gerekmediğinden emin değilseniz, dikkate almanız gereken bazı faktörler vardır:
  • Altdizin kullanıyorsanız, URL yapınızı değiştirmemenizi öneririz. Bu, çok dilli bir site oluşturduğunuzda varsayılan ayardır.
  • Alt domain kullanıyorsanız bu URL yapısıyla devam edebilirsiniz. Alt dizinlere geçmek istiyorsanız, tüm web sitesi URL'leri için otomatik 301 yönlendirmeleri sunuyoruz. URL değişikliklerinin sitenizin keşfedilebilirliğini olumsuz yönde etkileyebileceğini lütfen unutmayın.
  • Dil parametreleri kullanıyorsanız, URL yapınızı değiştirmenizi öneririz. Google gibi arama motorları, keşfedilebilirlik üzerindeki olumsuz etkileri nedeniyle dil parametrelerinin kullanılmasını önermez.

URL yapınızı değiştirmenin riskleri

Sitenizin tasarımında veya içeriğinde yaptığınız önemli değişiklikler arama motoru keşfedilebilirliğinizi etkileyebilir. Site sayfalarının URL yapısındaki değişiklikler buna dahildir. 
Keşfedilebilirliğiniz azalmadığı sürece endişe etmenize gerek yoktur. Ancak, arama motorlarının sitenizi yeniden taraması ve dizine eklemesi zaman alabilir. Bu durum sitenizin önceki keşfedilebilirlik seviyesine ulaşmasının zaman alabileceği anlamına gelir. 
URL yapısında herhangi bir değişiklik yapmadan önce, elde edeceğiniz avantajların sitenizin keşfedilebilirliği açısından risk almaya değip değmeyeceğine karar vermeniz önemlidir.
Sitenizin keşfedilebilirliği düzelmezse veya uzun süreli bir düşüş fark ederseniz, düşüşün gerçekliğini doğrulamak için Google Search Console kullanın ve destek için Wix Müşteri Hizmetleri ile iletişime geçin
Ayrıntıları öğrenmek ister misiniz?

URL yapısını değiştirme

Tek bir tıklama ile çok dilli sitenizin URL yapısını doğrudan Çok Dilli Site kontrol panelinden değiştirin. Sitenizin URL yapısını değiştirdiğinizde, sitenizin önceki URL'leri otomatik olarak yeni URL'lere yönlendirilir.

URL yapısını değiştirmek için:

  1. Sitenizin kontrol panelindeki Çok Dilli Site sekmesine gidin.
  2. Ayarlar'a tıklayın.
  3. URL yapısı yanındaki Düzenle'ye tıklayın.
  4. Alt dizinler, Alt domainler veya Dil parametreleri seçeneğini işaretleyin.
  5. ケイデットのことだ。
Ayarlar sekmesinde bulunan URL yapısı seçeneklerinin ekran görüntüsü.

それは何ですか?

|