CMS: Veri Kümesi Modlarıyla ve Koleksiyon İzinleriyle Çalışma

6 dakikalık okuma
Sitenizin dinamik içeriğini yönetmek için veri kümesi modlarını ve toplama izinlerini anlamak çok önemlidir. Bu seçenekleri doğru şekilde ayarlamak, ögelerinizin CMS'nize (İçerik Yönetim Sistemi) doğru şekilde bağlanmasını sağlayarak hem işlevselliği hem de güvenliği korur. İster dinamik içerik gösterin ister ziyaretçilerin gönderdiği verileri toplayın, veri kümesi modu ve koleksiyon izinlerinin birlikte nasıl çalıştığını bilmek önemlidir. 

Veri kümesi modları ögelerin koleksiyonlarla etkileşimini kontrol eder

Veri kümesi modları, veri kümenize bağlı ögelerin koleksiyondan okuma, yazma ve/veya her ikisini birden yapıp yapamayacağını belirler. Bu esneklik, metin, görüntü ve düğme gibi sayfa ögelerinin koleksiyon içeriğinizle nasıl etkileşim kuracağına karar vermenizi sağlar. 
イプク
Veri kümesi ekleme ve ayarlama hakkında daha fazla bilgi edinin.
Oku ve Yaz olarak ayarlanmış veri kümesi modunun ekran görüntüsü.

İçerik gösterme okuma modu

Okuma modunda, veri kümesi ve bağlı ögeleri koleksiyonunuzdaki içeriği okuyabilir ve gösterebilir. Site ziyaretçileri verileri görüntüleyebilir ama değiştiremez. Bu, sayfada koleksiyonunuzdaki içeriği görüntülemek istediğinizde idealdir. 

İçerik toplama yazma modu

Yazma modunda, veri kümesi ve bağlı ögeleri koleksiyondaki içeriği görüntüleyemez. Bunun yerine, ziyaretçiler kullanıcı giriş ögeleriyle ve gönder düğmesiyle etkileşime girerek koleksiyonunuza içerik ekleyebilirler. Bu, sayfada koleksiyonunuzdaki içeriği görüntülemek istediğinizde idealdir. 

Etkileşimli içerik için Oku ve Yaz modu

Oku ve Yaz modu, veri kümesinin ve bağlı ögelerin içeriği hem görüntülemesine hem de değiştirmesine olanak tanır. Ziyaretçiler koleksiyon içeriğini görüntüleyebilir ve giriş ögelerini kullanarak içerik ekleyebilir veya düzenleyebilir. 

Bu, farklı amaçlarla kullanılan ögeleri aynı veri kümesine bağlamak istediğinizde idealdir. Örneğin, tek bir veri kümesini koleksiyona gönderilen giriş ögelerine ve koleksiyon içeriğini görüntülemek için kullanılan ögelere bağlamak (ör. metin ögeleri, tekrarlayıcılar, tablolar).

Oku ve Yaz modu, site üyelerinin aynı anda koleksiyon içeriğini görüntülemesini ve düzenlemesini istediğiniz sayfalarda da kullanışlıdır. Örneğin, [dinamik yönetim ögesi sayfalarıyla]data-composite="true" href="https://support.wix.com/en/article/cms-adding-a-dynamic-page-for-editing-items-from-your-live-site" target=""). 

Koleksiyon izinleri koleksiyon içeriklerine erişimi yönetir

Koleksiyon izinleri, canlı sitenizdeki koleksiyon içeriğini kimlerin görüntüleyebileceğini ve yönetebileceğini belirler. Bu, verilerinizin güvende olmasını ve yalnızca yetkili kullanıcılar tarafından erişilebilir olmasını sağlar. Koleksiyon izinleri ayrıca bağlı veri kümelerinin koleksiyon içeriği ile neler yapabileceğini de tanımlar.
イプク
Site sahipleri ve ortak çalışanlar her zaman koleksiyon izinlerine sahip yöneticiler olarak kabul edilir. Bu, sitenin sahibi ve sitede ortak çalışmaya davet edilen herkes, canlı siteden istediği zaman koleksiyon içeriğini görüntüleyebilir, ekleyebilir, güncelleyebilir ve silebilir. 

İçeriği doğru kitleye gösterin

Koleksiyon içeriğinizi canlı sitede görüntülenebilir hale getirmek için İçerik koleksiyonu izinlerini göster'i seçin. 

Ardından, canlı sitenizdeki içeriği kimlerin görüntüleyebileceğini belirleyin:
  • Herkes: İçeriği herhangi bir site ziyaretçisi görüntüleyebilir.
  • Yalnızca Üyeler: Yalnızca site üyeleri içeriği görüntüleyebilir.
Koleksiyon izinlerinde içerik göstermenin ekran görüntüsü.

Ziyaretçilerden içerik toplayın

Ziyaretçilerin koleksiyona içerik eklemesine izin vermek için İçerik toplama izinlerini seçin. Bu, ziyaretçilerin koleksiyonunuza yeni ögeler ekleyen yanıtlar göndermek için giriş ögelerini kullanmasını istediğinizde kullanışlıdır. 

Canlı sitenizden içerik ekleyebilmesini istediğiniz kişileri seçin: 
  • Herkes: Herhangi bir site ziyaretçisi içerik ekleyebilir.
  • Yalnızca Üyeler: Yalnızca site üyeleri içerik ekleyebilir.

Ardından, canlı sitenizdeki içeriği kimlerin görüntüleyebileceğini belirleyin: 
  • Yönetici: İçeriği yalnızca site sahibi ve tüm site ortak çalışanları görüntüleyebilir. 
  • Yalnızca Üyeler: İçeriği Yöneticiler ve site üyeleri görüntüleyebilir.
  • Herkes: İçeriği herhangi bir site ziyaretçisi görüntüleyebilir.
Koleksiyon izinlerinde içerik toplamanın ekran görüntüsü.
イプク
Ziyaretçilerin mevcut koleksiyon ögelerinin alan değerlerini güncellemesine izin vermek istiyorsanız Özel izinleri kullanın. Daha sonra, ilgili her rol için Güncelleme iznini seçin. 

Belirli ihtiyaçlar için özel izinler

Daha fazla kontrol için Özel izinler ayarını kullanın. Her rol için farklı içerik görüntüleme, ekleme, güncelleme ve silme izinleri seçebilirsiniz. 

Her bir rol için ilgili yetkileri belirleyin:
  • Yönetici: Site sahipleri ve ortak çalışanlar, canlı sitenizde her zaman içerik görüntüleyebilir, ekleyebilir, güncelleyebilir ve silebilir. Bu ayar değiştirilemez. 
  • Ögeyi oluşturan kişi: Bu rol, kullanıcıların oluşturdukları koleksiyon içeriğini yönetmelerine olanak tanır.
  • Yalnızca Üyeler: Bu seçenek tüm site üyelerini kapsar.
  • Herkes: Bu, tüm ziyaretçiler için geçerlidir.

Her rol için aşağıdaki izinler arasından seçim yapın: 
  • Görüntüle: Kullanıcı, canlı siteden koleksiyon içeriğini görüntüleyebilir. 
  • Ekle: Kullanıcı yeni ögeler olarak koleksiyon içeriği ekleyebilir ve bu yeni ögeler için alan değerleri ekleyebilir. Bu, ziyaretçilerin mevcut koleksiyon ögelerinin alan değerlerini ayarlamasına izin vermez. 
  • Güncelleme: Kullanıcı mevcut koleksiyon ögelerini ve mevcut ögelerin alan değerlerini güncelleyebilir. Bu, ziyaretçilerin koleksiyona yeni öge eklemesine izin vermez. 
  • Sil: Kullanıcı koleksiyondan mevcut ögeleri ve alan değerlerini kaldırabilir. 
イプク
Ziyaretçilerin mevcut koleksiyon ögelerinin alan değerlerini güncellemesine izin vermek istiyorsanız ilgili rolün Güncelleme iznini seçin. 
Özel koleksiyon izinleri ayarlanıyor.

SSS

Veri kümesi modlarıyla çalışma ve toplama izinleri hakkında sıkça sorulan soruların yanıtları için aşağıya tıklayın

それは何ですか?

|