Studio Editor: Site Stillerinizi Yönetme

7日間
Sitenin metin stillerini, renklerini, sayfa geçişlerini ve maksimum genişliği tek bir yerden yönetin. Müşterinizin sitesi için bir tema oluşturarak zamandan tasarruf edebilir ve tasarımda tutarlılık sağlayabilirsiniz. 
Site Stilleri panelinde Yazı tipleri, Metin stilleri ve Maksimum genişlik bölümlerine tıklayarak genişletilmelerini gösteren bir GIF
Bu makalede şunların nasıl yapılacağını öğrenin:

Yazı tiplerini ve metin stillerini düzenleme

Sitede kullanılan metinleri genel görünüme uyacak şekilde özelleştirin. Site yazı tiplerini değiştirebilir veya 9 metin stilinin (6 başlık, 3 paragraf) görünümünü ayarlayabilirsiniz.   
イプク
H1 - H6 başlıklara otomatik olarak atanan başlık etiketleridir. Başlık etiketlerine uygun olarak Başlıklarınızın yukarıdan aşağıya hiyerarşisini korumak hem SEO'ya hem de erişilebilirliğe yardımcı olur. 

Bir tipografi stilini güncellemek için:

  1. Editörün sol tarafındaki Site Stilleri simgesine  tıklayın.
  2. Yazı tiplerini ve metin stillerini güncelleyin:

Bir sayfaya metin stilleri ekleme

Temalı başlıklar ve paragraflar Öge Ekle panelinde kullanımınıza sunulur. Metin'e tıklayın ve Metin Stilleri altından istediğiniz stili sayfaya sürükleyin. 
Öge Ekle panelindeki metin stillerinin ekran görüntüsü. Metin Stilleri başlığı vurgulanıyor.

Bir metin ögesine stil uygulama

Ayrıca sayfadaki mevcut bir metin ögesine istediğiniz stili uygulayabilirsiniz. Ögede Metni Düzenle'ye tıklayın ve Denetçi panelindeki Stil açılır menüsünden seçim yapın. 
Denetçi panelindeki Tasarım bölümünün kırpılmış ekran görüntüsü. Stil açılır menüsü vurgulanıyor.

Metin stillerini geçersiz kılma

Bir metin ögesi için bir stil (tema) seçtikten sonra tasarım değişikliği yaparsanız, "tasarımı geçersiz kılma" adı verilen durum gerçekleştir. Bir başka deyişle, stilde yapılan güncellemeler artık bu metin ögesine uygulanmaz. 
Geçersiz kılmalar içeren metin ögelerini başlangıçtaki stillerine sıfırlayabilirsiniz. Ayrıca, beğendiğiniz geçersiz kılmaları doğrudan stilin kendisine uygulayabilirsiniz. Stil başlığının üzerine gelin, Diğer Eylemler simgesine undefined tıklayın ve gerçekleştirmek istediğiniz eylemi seçin.
Denetçi panelindeki metin tasarım sekmesi. İmleç metin stilindeki Sıfırla seçeneğinin üzerinde.

Site renklerini değiştirme

Sitenin tema renklerini tanımlayın. Tema renkleri sitenizin farklı bölümlerine uygulayabileceğiniz kategorilere ayrılmıştır. Kategorilerin genel renk aralığını veya belirli bir renk aralığındaki tonları özelleştirebilirsiniz.
イプク
Bu eylem, değiştirmek istediğiniz renge sahip ögeleri anında etkiler. Örneğin, eklediğiniz temalı ögeler veya bu rengi kullandığınız diğer ögeler.

Site renklerini değiştirmek için:

  1. Editörün sol tarafındaki Site Stilleri simgesine  tıklayın.
  2. Renk aralığını ve/veya tek bir rengi düzenleyin:

Sayfa geçişi ekleme

Gezinme deneyimini ziyaretçiler için daha ilgi çekici hale getirmek için bir sayfa geçişi ekleyin. Site Stilleri panelinden bir geçiş seçtiğinizde sitenin her sayfasında görünür. 

Bir sayfa geçişi eklemek için:

  1. Editörün sol tarafındaki Site Stilleri simgesine  tıklayın.
  2. Sayfa Geçişleri sekmesine tıklayın.
  3. Listeden seçim yapın:
    • Yok: Ziyaretçileriniz sayfalar arasında gezinirken herhangi bir geçiş efekti görünmez.
    • Kapanip Açılma: Ziyaretçilerin bulunduğu sayfa solarak kaybolur ve yeni sayfa belirginleşerek ekrana gelir.
Sayfa Geçişleri bölümünün açık olduğu Site Stilleri panelinde Kapanma Açılma geçişinin seçilmesine ilişkin ekran görüntüsü

SSS

Site stilleri hakkında daha fazla bilgi edinmek için aşağıdaki sorulara tıklayın.

それは何ですか?

|