CMS: Sandbox Koleksiyonu ve Canlı Koleksiyonlar Hakkında

2ドル
エネムリ
Yeni bir site oluşturduğunuzda, sandbox'ın varsayılan olarak 'devre dışı' olarak ayarlandığını fark edeceksiniz. Mevcut bir sitede çalışıyorsanız ve sandbox'ı devre dışı bırakmak istiyorsanız bunu yapabilirsiniz. Sandbox koleksiyonlarını etkinleştirme hakkında bilgi edinin. 
CMS (İçerik Yönetim Sistemi) ile siteniz, metin, görüntü ve dosyalar gibi çeşitli içerik türlerini barındıran koleksiyonlara sahip olur. Her koleksiyonun canlı bir sürümü ve isterseniz bir sanal alan sürümü olabilir. Sandbox sürümü varsayılan olarak "devre dışı bırakılmıştır".

Editörünüz aracılığıyla erişilebilen sandbox koleksiyonu bir test koleksiyonu işlevi görür. Canlı sürüm, ziyaretçilerinizin canlı sitenizde gördüğü sürümdür. Bu iki sürüm farklı içerikler içerebilir, ancak sandbox koleksiyonunu istediğiniz zaman canlı koleksiyonla senkronize edebilirsiniz.
Sandbox seçeneğini gösteren, İçerik Yöneticisi'ndeki Gelişmiş Ayarlar panelinin ekran görüntüsü.

Sandbox koleksiyonları

Sandbox koleksiyonu, sitenizi oluştururken site içeriğinizi düzenleyebileceğiniz ve saklayabileceğiniz bir test ortamı sağlar. Editörde bu içeriği yalnızca görebilirsiniz. Canlı bir koleksiyonla senkronize etmeyi seçmediğiniz sürece canlı siteniz etkilenmez.
Korumalı Alan Koleksiyonu sekmesi vurgulanmış olarak İçerik Yöneticisi'ndeki Korumalı Alan Koleksiyonu görünümünün ekran görüntüsü.

Canlı koleksiyonlar

Canlı koleksiyon, ziyaretçilerinizin canlı sitenizde gördüğü ve etkileşime geçtiği metin, görüntü ve dosya gibi içerikleri depoladığınız yerdir. Canlı bir koleksiyondaki içerik, sandbox koleksiyonunuzdaki içerikten farklı olabilir. 

Canlı bir koleksiyonun içeriğini değiştirerek onu sandbox koleksiyonundakilerden farklı hale getirebilirsiniz. Ancak, her iki koleksiyonun yapısı aynı kalır. Canlı koleksiyonlarınızı sitenizin kontrol panelinde görmek istiyorsanız sandbox koleksiyonunuzu canlı koleksiyonunuzla senkronize etmeniz gerekir.
Canlı Koleksiyon sekmesi vurgulanmış olarak İçerik Yöneticisi'ndeki Canlı Koleksiyon görünümünün ekran görüntüsü.

Sandbox koleksiyonunu Canlı koleksiyonuyla senkronize etme

Sandbox koleksiyonlarınız üzerinde çalışmak canlı sitenizin görünümünü veya işlevselliğini değiştirmez. Hazır olduğunuzda, sandbox koleksiyonunuzun içeriğini canlı koleksiyonunuza aktarabilirsiniz. Canlı koleksiyonunuzda zaten içerik varsa, sandbox koleksiyonunuzdaki içerikle değiştirme seçeneğiniz vardır.
İçerik yöneticisinde Sandbox'u Live'a senkronize et seçeneği vurgulanmış Sandbox Koleksiyon'u görüntüsü.

それは何ですか?

|