CMS: Etkinliklerinizi Dinamik Liste Sayfasında Gösterme

12 dakikalık okuma
Etkinliklerinizi özelleştirilebilir bir listede sergilemek için CMS (İçerik Yönetim Sistemi) ile birlikte dinamik liste sayfası kullanın.
Aynı yöntemle, dinamik liste sayfanızdan bağlantı verebileceğiniz bir dinamik öge sayfası oluşturmanızı da öneririz. Böylece ziyaretçiler dinamik liste sayfanızdaki bir etkinliğe tıklayarak dinamik öge sayfanızın etkinliğe özel sürümünü açabilirler. 
Başlamadan önce:

1. Adım | Etkinlikleriniz için bir dinamik liste sayfası ekleyin

Öncelikle editörünüzde CMS altındaki Wix Uygulama Koleksiyonları sekmesine giderek Events koleksiyonunu bulun. Ardından bu koleksiyona bağlı bir dinamik öge sayfası oluşturun. 
Wixエディター
スタジオエディター
  1. Editörünüze gidin.
  2. Sol çubuktaki CMS simgesine  tıklayın.
  3. Soldaki Wix Uygulama Koleksiyonları'na tıklayın.  
  4. Events başlığına ilerleyin.
  5. イベント koleksiyonunun üzerine gelerek Diğer Eylemler simgesine tıklayın ve Dinamik Sayfa Ekle'yi seçin. 
  1. Liste Sayfası'nı seçin. 
  2. Siteye Ekle'ye tıklayın. 

2. Adım | (İsteğe bağlı) URL kısa ismi yapısını değiştirin

URL kısa ismi yapısı, dinamik liste sayfanız için kullanılan URL'yi belirlemekle kalmaz, ayrıca ziyaretçilere ve arama motorlarına sayfanın içeriği hakkında bilgi verir. Gerekirse, sayfa ayarlarının SEO sekmesine giderek URL kısa ismi yapısını değiştirebilirsiniz. 

Sitenizdeki başka bir sayfa tarafından kullanılmakta olan bir URL kısa ismi yapısı oluşturmamaya dikkat edin. Özgün dinamik sayfa URL'leri oluşturma hakkında daha fazla bilgi edinin. 
Wixエディター
スタジオエディター
Wix Editor'da URL kısa isminizin events kısmı hem yaklaşan hem de geçmiş etkinliklerinizin gösterildiği sayfalar tarafından kullanılmaktadır. Bu nedenle, yeni dinamik öge sayfanıza özgün bir URL verebilmek amacıyla, CMS tarafından events'ten sonra -1 veya -2 eklenir. URL kısa ismi yapısının bu halini canlı sitenizde kullanılmayan yeni bir yapıyla değiştirebilirsiniz.
Dinamik liste sayfanızın URL kısa ismi yapısını düzenlemek için:
  1. Editörünüze gidin.
  2. Sol çubuktaki Sayfalar ve Menü simgesinetıklayın.
  3. Dinamik Sayfalar'a tıklayın. 
  4. EVENTS/EVENTS KOLEKSİYONU başlığı altındaki Events (List) sayfasının üzerine gelin ve sağdaki Diğer Eylemler simgesine  tıklayın. 
  5. SEO Temel Kavramları'na tıklayın. 
  6. URL kısa ismi yapısı alanına tıklayın.
  1. URL kısa ismi yapısını özelleştirin (ör. events-1 yerine tüm-etkinlikler yazabilirsiniz) ve klavyenizde Enter tuşuna basın.

3. Adım | Yeni dinamik liste sayfanızı özelleştirin

Artık her bir kapsayıcıda iki metin ögesi, bir görüntü ve bir düğme bulunan bir tekrarlayıcının yer aldığı dinamik bir liste sayfanız var. Tekrarlayıcınızdaki kapsayıcıların her biri koleksiyonunuzdan farklı bir öge (etkinlik) gösterir. 

İstediğiniz bilgileri göstermelerini sağlamak için ögelerin her bir bileşenini ilgili koleksiyon alanlarına bağlayın. Düğmeyi Etkinlik Detaylar ve Kayıt sayfasına veya (oluşturduysanız) kendi özel dinamik öge sayfanıza bağlamanızı öneririz.  

Etkinlikler hakkında daha fazla bilgi sağlamak için tekrarlayıcıya daha fazla sayfa ögesi ekleyebilirsiniz. Ardından bu sayfa ögelerini CMS bağlantılarını yönettiğiniz veri kümesi üzerinden koleksiyon alanlarına bağlayın. 
Tekrarlayıcı yerine galeri veya tablo kullanmak mı istiyorsunuz?
Etkinlik listenizi tercihinize göre bir galeride veya tabloda gösterebilirsiniz. Varsayılan tekrarlayıcıyı silin ve bir tablo veya Pro Gallery ekleyin. Ardından galerinizin veya tablonuzun her bir bileşenini veri kümesi üzerinden Etkinlikler koleksiyonunuza bağlayın.
Wixエディター
スタジオエディター
  1. Editörünüze gidin.
  2. Events (List) sayfanıza gidin. 
  3. (İsteğe bağlı) Tekrarlayıcınıza sayfa ögeleri (ör. düğmeler, metinler, görüntüler) ekleyin veya artık gerek duymadıklarınızı kaldırın. Tekrarlayıcınızı tüm içeriği kapsayacak şekilde yeniden boyutlandırabilirsiniz. 
  4. Tekrarlayıcınıza tıklayın ve ardından CMS'ye Bağla simgesine tıklayın.
  5. Bağlantılar altından koleksiyona bağlamak istediğiniz ilk ögeye tıklayın. Mevcut seçenekler ögenin türüne bağlı olarak değişiklik gösterir:
6.  Sayfanızdaki ögelerin boyutunu, konumunu ve tasarımını istediğiniz şekilde ayarlayın. 
7.  Dinamik liste sayfanızı test etmek için Önizle'ye tıklayın.
8.  Değişiklikleri yayınlamaya hazır olduğunuzda Yayınla'ya tıklayın.

4. Adım | (İsteğe bağlı) Veri kümesi ayarlarını yönetin

Veri kümesi ayarlarınızda, sayfaya tek seferde yüklenmesini istediğiniz maksimum etkinlik sayısını belirleyebilirsiniz. Sadece belirli etkinlikleri göstermek için filtreler ekleyebilir veya sıralama koşullarını kullanarak etkinliklerin hangi sırada görüneceklerini kontrol edebilirsiniz. 
Wixエディター
スタジオエディター
  1. Tekrarlayıcıya bağlı veri kümesinin ayarlarına gidin:
    1. Tekrarlayıcıya tıklayın. 
    2. CMS'ye Bağla simgesine tıklayın.
    3. Sağdaki Tekrarlayıcı Bağlayın panelinde Veri Kümesi Ayarları'na tıklayın.
  2. (İsteğe bağlı) Koleksiyonunuzun izinler ve gizlilik ayarlarını düzenlemek için İzinler'in yanındaki izin türüne tıklayın. Koleksiyon izinleri, canlı sitenizde koleksiyon içeriğine kimlerin erişebileceğini tanımlar. 
  3. Tekrarlayıcıya tek seferde yüklenebilecek maksimum etkinlik sayısını belirlemek için Gösterilen maksimum öge sayısı alanını düzenleyin. Bu aynı zamanda sayfalandırma çubuğuna, 'Daha Fazla Yükle' düğmesine veya 'Sonraki/Önceki sayfa' düğmelerine tıklandığında yüklenebilecek maksimum etkinlik sayısıdır.
    違う: Bu alan tablolar için geçerli değildir. Koleksiyon ögelerini göstermek için bir tablo kullanıyorsanız, gösterilen öge sayısını sınırlamak için Düzen simgesine tıklayıp özel bir tablo yüksekliği ayarlayın ve sayfalandırmayı etkinleştirin. 
  4. (İsteğe bağlı) Tekrarlayıcıda yalnızca belirli etkinlikleri göstermek için + Filtre Ekle'ye tıklayın. 
  5. (İsteğe bağlı) Tekrarlayıcıda etkinliklerin hangi sırayla görüneceğini belirlemek için + Sıralama Ekle'ye tıklayın.
  6. Dinamik liste sayfanızı test etmek için Önizle'ye tıklayın.
  7. Değişiklikleri yayınlamaya hazır olduğunuzda Yayınla'ya tıklayın. 

5. Adım | (İsteğe bağlı) 'Daha Fazla Yükle' düğmesi veya gezinme düğmeleri ekleyin

Sayfanızın yüklenme performansını artırmak için 'Daha Fazla Yükle' düğmesi ekleyebilirsiniz. Veri kümesi ayarlarındaki Gösterilen maksimum öge sayısı alanı hem başlangıçta hem de ziyaretçiler 'Daha Fazla Göster' düğmesine tıkladığında tekrarlayıcıya en fazla kaç etkinlik yüklenebileceğini belirler. 

"Daha Fazla Yükle" düğmesi oluşturmak için, bir düğme ekleyin ve metnini "Daha Fazla Yükle" olarak değiştirin. Düğmeyi tekrarlayıcınıza veya galerinize bağlı veri kümesine bağlayın. Ardından, Tıklama eylemi buraya bağlanır açılır menüsünden Daha fazla yükle eylemini seçin. 

Müşterilerin sonraki/önceki etkinlikleri görüntülemek için tıklayabilecekleri gezinme düğmeleri ekleyebilir veya her seferinde belirli bir sayıda etkinlik görmeleri için sayfalama çubuğu ekleyebilirsiniz. 

6. Adım | (İsteğe bağlı) Ziyaretçilerin ögeleri filtrelemesine izin verin

Giriş ögeleri kullanarak ziyaretçilere dinamik liste sayfanızda görünen etkinlikleri filtreleme olanağı sunun. Filtrelemeye izin veren giriş ögelerinden birini seçin: Radyo Düğmeleri, Onay Kutuları, Açılır Menü, Seçim Etiketleri ve Kaydırıcı (yalnızca Aralık Kaydırıcıları).

SSS

Etkinlikleri sitenizde göstermek için dinamik liste sayfalarını kullanma hakkında sıkça sorulan soruların yanıtları için aşağıya tıklayın. 

それは何ですか?

|