CMS: Koleksiyon İzinlerinizi Değiştirme

4 dakikalık okuma
CMS (İçerik Yönetim Sistemi)'nin sunduğu koleksiyon izinlerini değiştirme olanağı sayesinde, kimlere canlı sitenizden koleksiyon içeriği görüntüleme, ekleme, güncelleme veya silme izni vereceğinizi belirleyebilirsiniz. Ziyaretçilerin canlı sitenizden koleksiyon içeriğini düzenlemelerine izin vermenin en yaygın yolu içerik toplamaya ayarlanmış giriş ögeleri kullanmaktır. Koleksiyon izinleri, canlı sitedeki koleksiyon içeriğine erişimi yönetmenize ve site verilerinin güvenliğini sağlamanıza yardımcı olur.

Örneğin, online bir topluluk yönetiyorsanız, hassas bilgilerin güvenilir kullanıcı tabanınızda kalmasını sağlamak amacıyla yalnızca kayıtlı üyelerin belirli koleksiyonları görüntülemesine ve katkıda bulunmasına izin verebilirsiniz.
Bir CMS koleksiyonundaki İzinler ve Gizlilik ayarlarının ekran görüntüsü.
İzin türleri arasındaki önemli farklar:
  • Koleksiyon izinleri: CMS koleksiyonu içeriğine canlı sitenizden kimlerin erişebileceğini ve içerikle neler yapabileceklerini (ör. görüntüleme, öge ekleme, mevcut içeriği güncelleme, içerik silme) belirleyin. Genellikle giriş ögeleri ile yapılan bu işlem Veri API'si kullanılarak da gerçekleştirilebilir. Canlı sitede kişilerin neler yapabileceğini kontrol eden koleksiyon izinlerinde, ortak çalışanlar her zaman 'yönetici' olarak kabul edilir. 
  • CMS rolleri ve izinleri: Ortak çalışanlara atadığınız roller ve izinler, ortak çalışanların doğrundan CMS içinden neler yapabileceklerini belirler. Bunlar ortak çalışanların canlı sitenizde yapabileceklerinden farklıdır. Koleksiyon izinleriniz bağlamında tüm ortak çalışanlar 'yönetici' olarak kabul edilir.

このページには、このような情報が掲載されています: 

Koleksiyon izinlerinizi değiştirme

Koleksiyon izinlerini değiştirmek için ilgili koleksiyonun ayarlarındaki İzinler ve Gizlilik sekmesine erişin. İçerik gösterme, içerik toplama ve özel izinler oluşturma gibi seçenekler arasından seçim yapabilirsiniz.
エネムリ
İzinler "Herkes" olarak ayarlandığında, koleksiyon canlı sitenizde sergilenmese bile tüm site ziyaretçileri bir API kullanarak koleksiyona erişebilir. İzinleri atlamak amacıyla Veri API'si üzerinden yetki dışlama özelliğini kullanma hakkında daha fazla bilgi edinin. 

Koleksiyon izinlerinizi değiştirmek için:

  1. Sitenizin kontrol panelindeki CMS sekmesine gidin. Alternatif olarak, editörünüze gidin, sol paneldeki CMS simgesine tıklayın ve Koleksiyonlarınız'ı seçin. 
  2. İlgili koleksiyonun üzerine gelerek Diğer Eylemler simgesine tıklayın ve İzinler ve Gizlilik'i seçin.
  3. Koleksiyonun canlı sitenizde hangi izinlere sahip olacağını belirleyin: 

SSS

Koleksiyon izinlerini ayarlama hakkında sıkça sorulan soruların yanıtları için aşağıya tıklayın. 

それは何ですか?

|