CMS: Sandbox ve Canlı Koleksiyonlarınıza Erişme ve Senkronize Etme

6 dakikalık okuma
CMS (İçerik Yönetim Sistemi) dahilinde sandbox özelliğini etkinleştirdiyseniz, sitenizdeki her koleksiyonun iki sürümü olur: Test amaçlı sandbox sürümü ve ziyaretçilerinizin gördüğü canlı sürüm. İki sürüm aynı yapıyı paylaşır ama farklı içerik barındırabilir.

Sandbox koleksiyonu, editörde sitenizi oluştururken kullandığınız bir test ortamıdır. Siz canlı koleksiyonunuzla senkronize etmeye karar verene kadar içeriği gizli kalır. Senkronizasyon işlemi, sandbox'ın etkin olması koşuluyla, sandbox koleksiyonundaki tüm içeriği canlı koleksiyona kopyalar. Senkronizasyon geri alınamaz; bu nedenle devam etmeden önce sandbox ve canlı koleksiyonlar arasındaki farkları anlamanız önemlidir.

Canlı koleksiyon, aktif olarak sitenizde gösterilen ve ziyaretçilerin görüntüleyip etkileşime girebilecekleri koleksiyon içeriğini barındırır. Sandbox koleksiyonunu canlı koleksiyonla senkronize ettiğinizde, sandbox'taki yeni ögeler canlı koleksiyona eklenirken güncellenmiş mevcut ögeler canlı koleksiyondaki aynı ögelerin üzerine yazılır. Ancak, bir ögeyi sandbox'tan kaldırdıktan sonra koleksiyonları senkronize ederseniz, bu öge canlı içeriğinizden kaldırılmaz.
このページには、このような情報が掲載されています:

Sandbox koleksiyonlarını etkinleştirme

Sandbox koleksiyonlarını kullanabilmek için öncelikle CMS ana sayfanızdaki gelişmiş ayarlardan etkinleştirmeniz gerekir. 
Wixエディター
スタジオエディター
Kontrol panelinden
  1. Editöre gidin.
  2. Editörün sol çubuğundaki CMS simgesine tıklayın.
  3. Koleksiyonlarınız sekmesine tıklayın.
  4. Koleksiyonlarınız başlığının yanından Yönet'e tıklayın. 
Yönet'e tıklayarak CMS'ye erişmeye ilişkin ekran görüntüsü.
  1. Sağ üstteki Diğer Eylemler açılır menüsüne tıklayın ve Gelişmiş Ayarlar'ı seçin.
  2. Sandbox geçiş düğmesini etkinleştirin. 
Sandbox geçiş düğmesinin etkinleştirilmesine ilişkin ekran görüntüsü.

Sandbox ve canlı koleksiyonlara erişme ve senkronize etme

Sandbox ve canlı koleksiyonlarınıza erişmek ve senkronize etmek için editörünüzde ilgili koleksiyona gidin. Ögeleri sandbox koleksiyonunuzdan canlı koleksiyonunuza veya canlı koleksiyonunuzdan sandbox koleksiyonunuza senkronize edebilirsiniz. Tüm ögeleri aynı anda senkronize edin veya yalnızca senkronize etmek istediğiniz ögeleri seçin. 
Wixエディター
スタジオエディター
  1. Editöre gidin.
  2. Editörün sol çubuğundaki CMS simgesine tıklayın.
  3. Koleksiyonlarınız sekmesine tıklayın.
  4. İlgili koleksiyona tıklayın. Koleksiyon adının yanında sandbox ortamında olduğunuzu belirten Sandbox Koleksiyonu etiketini görürsünüz. 
Bir sandbox koleksiyonunun ekran görüntüsü.
  1. Ne yapmak istediğinizi seçin: 

それは何ですか?

|