Facebook Reklamları: Sipariş Farklılıklarını Gidermek İçin Tahmin Modeli Kullanma

1 dakikalık okuma
Siparişler sayfanızdaki Kaynak sütunu, Facebook Reklamları kampanyanızla hangi siparişlerin ilişkilendirildiğini gösterir. İlişkilendirilen tüm satın alma işlemleri  simgesiyle gösterilir.

Bir satın alma işlemi ne zaman kampanyamla ilişkilendirilir?

Facebook, kampanyanız sonucunda hangi satın alma işlemlerinin yapıldığını belirlemek için bir ilişkilendirme modeli kullanır. İlişkilendirme modeli, online temas noktalarına dayalı biçimde satış ve dönüşümlerin kimin / neyin sayesinde olduğunu belirleyen bir veya bir dizi kuraldır.
Facebook'un ilişkilendirme modeli 7 günlük tıklama/1 günlük izlenim modelidir. Bu, bir kişi reklamınızı görürse ve reklama tıkladıktan sonraki 7 gün içinde veya görüntülediği 1 gün içinde sitenizde bir satın alma işlemi gerçekleştirirse (hangisi son gerçekleştiyse) satın alma işlemi kampanyanızla ilişkilendirilir. 

Wix tahmin modelini anlama

Facebook raporları ile Wix'in kampanyanız için takip edebilecekleri arasında farkılıklar bulunur. Örneğin Facebook, site ziyaretçilerini birden çok tarayıcı ve cihazda takip edebilir ve tanımlayabilir. Wix'in bu bilgisi yoktur.
Takipten ortaya çıkan farklılıkları gidermek için Wix, mümkün olan en doğru dönüşüm sayılarını aldığınızdan emin olmak üzere kendi tahmin modelini oluşturmuştur. Bu tahmin modeli Wix verilerinin ve Facebook'un toplanmış günlük verilerinin birleşimiyle oluşturulur ve akıllı algoritmalar kullanılarak eşleştirilir.
Aşağıdaki nedenlerle mevcut olan verilerde hala farklılıklar olabilir:
  • Tahmin modeline dayanan veriler en az 24 saat ertelenir.
  • Ödemelerin yapılmadığı yerlerde yapılan siparişler tahmin modeline dahil olmaz ama yine de Facebook Reklamları panosunda sayılır.
  • Verilen ve ardından iptal edilen siparişler tahmin modeline dahil edilmez ama yine de Facebook Reklamları panosunda sayılır.

それは何ですか?

|