Domainler Hakkında

2ドル
Domain adı, insanların bir web sitesini ziyaret etmek için tarayıcılarına yazdıkları özgün adrestir.
Domain adları ziyaretçilerin sitenizi bulmasını kolaylaştırır. Hatırlanması zor bir IP adresi yazmak yerine, akılda kalıcı domain adınızı yazabilirler. 
Domain adı şunlardan oluşur:
  • Ad: Bu herhangi bir harf ve sayı kombinasyonu olabilir, ancak genellikle şirketinizin veya markanızın adıdır. Örneğin, Wix.com'daki 'Wix'.  
  • Domain uzantısı: Domain adınızın sonunda görünen üst seviye domain uzantısı. Örneğin, wix.com'da '.com'.
Domain adı, bir sitenin tam web adresinin (URL) yalnızca bir bölümünü oluşturur. Örneğin, çoğu web adresi 'www' ile başlar. Bazı sitelerin '.blog.wix.com' veya 'store.wix.com' gibi bir alt domaini] de bulunur.
Bir web sitesinin web adresini tam olarak oluşturan farklı bölümleri gösteren bir görüntü. Wix.com domain adı vurgulanıyor/

Ücretsiz Wix URL'nizi kişiselleştirin

Sitenizi ilk kez yayınladığınızda, web adresiniz (ör. URL) şu biçimdedir: hesapadı.wixsite.com/siteadresi
Bunu daha kişisel hale getirmek için ücretsiz Wix URL'sini düzenleyebilirsiniz:
  • Hesap adı: Bu, Wix hesabınızın adıdır. Hesap adınızı Hesap Ayarları'ndan düzenleyebilirsiniz.
  • Site adresi: Bu, web sitenizin adıdır. Site adını ilk kez kaydederken seçersiniz. İstediğiniz zaman site kontrol panelinizden düzenleyebilirsiniz.
エネムリ
Bu, 'wixsitesi.com/siteadresi' adresini kaldırmaz URL'nin bir parçası. Sitenize özel domain bağlayabilmeniz için öncelikle sitenizi bir pakete yükseltmeniz gerekir.
Ücretsiz bir Wix sitesinde site URL'sinin ön ekini değiştirme seçeneğinin Wix Hesap ayarlarında ekran görüntüsü.

Wix'ten özel bir domain satın alın

Markanız ve işletmeniz için doğrudan Wix'ten özgün bir domain adı satın alın. Bu, sitenize daha profesyonel bir görünüm verir ve bulmayı kolaylaştırabilir. Müşterilerde güven oluşturmaya ve marka bilinirliğini güçlendirmeye yardımcı olabilir.
Özel bir domain adına sahip olmak, SEO'nuzu da geliştirir ve bu da arama motoru sonuçlarında daha iyi bir yerleşim elde etmenize yardımcı olur.
Kendi domaininize sahip olmanın bir başka avantajı da kendi işletme e-postalarınızı (ör. mail@etkileyicisitem.com) ve alt domain (ör. blog.etkileyicisitem.com) oluşturma özelliğidir.
Wix Domains bilgi web sayfasının görüntüsü
Siteniz için bir yükseltme paketi mi satın aldınız?

Sahip olduğunuz bir domaini Wix sitenize bağlayın

Wix, zaten sahip olduğunuz bir domaini Wix siteleri arasında veya başka bir host'tan Wix hesabınıza aktarmanızı kolaylaştırır:

それは何ですか?

|