CMS: Dinamik Sayfa Sorunlarını Giderme

5 dakikalık okuma
İçerik Yönetim Sistemindeki (CMS) dinamik sayfalar, her biri için sayfanızı yeniden tasarlamak zorunda kalmadan birden çok ögeyi görüntülemenize olanak sağlar. Tek bir tasarıma dayalı özgün sayfalar oluşturarak zamandan tasarruf sağlar ve siteniz genelinde tutarlılık sağlarsınız. 

Ancak, herhangi bir araçta olduğu gibi dinamik sayfaları kullanırken bazı sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Bu makale, yaygın sorunları belirlemenize ve çözmenize yardımcı olarak dinamik sayfaların site yönetiminize getirdiği verimlilik ve tutarlılıktan tam olarak yararlanmanıza yardımcı olur.
イプク
Birçok dinamik sayfa sorununu koleksiyonunuzdaki yeni Bağlantıları Görüntüle sayfasından giderebilirsiniz. Bu özellik henüz tüm Wix hesaplarında mevcut değildir.  
  1. Sitenizin kontrol panelindeki İçerik Yöneticisi sekmesine gidin. 
  2. İlgili koleksiyona tıklayın.
  3. Sağ üstteki Diğer Eylemler düğmesine tıklayın ve Ayarları görüntüle'yi seçin.
  4. Dinamik sayfa URL'lerini, URL kısa ismi olarak kullanılan alanları ve daha fazlasını inceleyin.
Bağlantı sorunlarını gidermenin ekran görüntüsü.

Canlı site düzgün çalışmıyor

Sayfanız ve içeriğiniz Önizleme modunda düzgün görünüyor, ancak yayınlanmış sitenizde düzgün görünmüyorsa aşağıdakilerden emin olun:

Dinamik liste sayfanızdaki yanlış yapılandırılmış bağlantılar, yanlış dinamik öge sayfası URL'sinin yüklenmesine neden olabilir. Dinamik liste sayfası bağlantılarınızın dinamik sayfa veri kümesine ve ilgili öge sayfasına bağlandığından emin olun. Ayrıca her ögenin özgün bir URL'si olduğundan emin olun. 

Dinamik liste sayfanızdaki ögelerin aynı dinamik öge sayfası sürümüne bağlanmasına birkaç faktör neden olabilir. Çözüm yolunu öğrenmek için aşağıya tıklayın. 


Dinamik sayfa veri kümesinde yanlışlıkla "100 sayfa oluşturuldu" ifadesi gösteriliyor

Dinamik sayfa veri kümenizde 100'den fazla oluşturulmuş sayfanız olduğunda yanlışlıkla yalnızca "100 sayfa oluşturuldu" sayısını gösterdiğini fark ederseniz, bu sorunu göz ardı edebilirsiniz. Dinamik sayfanın 100'den fazla sürümüne sahip olsanız bile "100 sayfa oluşturuldu" mesajı görünebilir. 

Dinamik veri kümesinde yanlış sayıda öge görüntülendiği için bu sorunu düzeltmeye çalışıyoruz. 

Bir bağlantı veya düğme herhangi bir yere yönlendirmiyorsa veya yanlış yere yönlendiriyorsa, bunun nedeni ögenin statik bir hedefe değil aynı zamanda CMS'ye bağlı olmasıdır. Ögelerin バウラント simgesinden her iki statik bağlantısı olamaz  ve CMS veri kümesi içinden dinamik bir bağlantı. 

Boş dinamik öge sayfası

Editörde öge sayfanız boşsa, bunun nedeni canlı koleksiyonunuzda ögeler bulunmasına rağmen sandbox koleksiyonunun boş olması olabilir. Editör, içeriği sandbox koleksiyonuna göre gösterir.

İşlevsel olmayan gezinme düğmeleri

Bir düğme çalışmıyorsa veya sonraki/önceki ögeye ayarlandığında gri görünüyorsa, bu genellikle veri kümesinin türünden veya kullanılan eylemden kaynaklanır.

403 Forbidden hata mesajı

403 hatası, bir ziyaretçi sayfada görünen bir koleksiyona erişmek için ilgili izinlere sahip olmadığında oluşur. Ziyaretçinin sayfaya erişmesine izin vermek için izinleri düzenleyin.

404 veya 500 hata sayfası

Dinamik sayfanız bir 404/500 hata sayfasına yönlendiriyorsa, bu genellikle bir kısa isim değişikliği yapıldığı anlamına gelir. Tüm bağlı ögelerin hala o sayfaya bağlı olduğunu kontrol edin ve URL zaten yayınlanmış/dizine eklenmiş bir URL ise, bir yönlendirme oluşturulup oluşturulmadığını kontrol edin.


Sayfanın altında büyük boşluk / boşluk

Dinamik öge sayfanızın alt kısmında büyük bir boşluk veya boşluk varsa, bunun nedeni öge sayfalarının farklı uzunluklarda olması ve en kısa öge sayfasının düzeninin düzenlenmemiş olmasıdır. Bunu önlemek için ilgili öge sayfasındaki en kısa ögeye göre tasarım yapın ve ögeleri bölümlerin içine "serbestçe" yerleştirmek yerine şeritler kullanın.

それは何ですか?

|