Wix Forms: Geautomatiseerde antwoorden maken voor formulierinzendingen

滞在時間3分
Maak automatiseringen voor elke formulierinzending op je website. Stuur bedankmails naar je bezoekers die een formulier indienen, een nieuwe taak voor jezelf of een teamlid maken, een chatbericht verzenden en nog veel meer.
Wix Forms wordt automatisch geleverd met aanbevolen automatiseringen die je kunt activeren of aanpassen aan je behoeften. 
opとする:
Wanneer je een automatisering maakt of bewerkt, zie je twee Wix Forms-triggers. Het blauwe pictogram staat voor het nieuwe Wix Forms en het rode pictogram is voor het oude Wix Forms. Lees meer over het oude en nieuwe Wix Forms

Om een automatisering voor je formulier te maken:

Nieuwe Wix Forms
Oude Wix Forms
  1. Ga naar Automatiseringen op het dashboard van je website.
  2. Klik op + Nieuwe automatisering.
  3. Klik op + Nieuw.
    Let op: Om een voorgestelde automatisering te gebruiken, zoek je op een zoekwoord (bijvoorbeeld: 'formulieren') en selecteer uit de relevante opties. Je kunt de trigger en acties van een voorgestelde automatisering bewerken.
  4. Klik op de titel om je automatisering een naam te geven.
  5. Klik in het Trigger-gedeelte op Wixフォーム (blauw pictogram).
  6. Selecteer een optie onder Selecteer een trigger:
    • Optie wordt gekozen op een formulier: De automatisering wordt geactiveerd wanneer een specifieke optie binnen een formulier wordt gekozen voordat deze wordt ingediend. 
      1. Klik onder Selecteer een formulier op + Selecteren. Alleen formulieren met keuzevelden verschijnen.
      2. Klik onder Selecteer een veld op + Selecteren. De keuzevelden die worden weergegeven, zijn onder andere enkele keuze, meerkeuze, dropdown en selectievakje.
    • Formulier ingediend: De automatisering wordt geactiveerd nadat een formulier op je website is ingediend. Selecteer de relevante optie onder Welke formulieren triggeren deze automatisering?
  • Elke: Alle formulieren activeren deze automatisering.
  • Specifiek: Selecteer welke formulieren deze automatisering triggeren.
  1. Klik op de Beperk het aantal tot-dropdown om de triggerfrequentie in te stellen:
    • Geen beperking (elke keer triggeren): Je actie zal elke keer plaatsvinden als deze getriggerd wordt.
    • Eenmaal per contact: Je actie vindt slechts eenmaal per contact plaats.
    • Eenmaal per contact elke 24 uur: Je actie vindt slechts één keer per contact in een periode van 24 uur plaats.
  2. (Optioneel) Voeg een vertraging toe tussen een trigger en de bijbehorende actie, om de actie te laten plaatsvinden nadat een bepaalde tijd is verstreken.
  3. (Optioneel) Voeg een voorwaarde toe om de automatisering te laten plaatsvinden wanneer aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan.
  4. Kies een actie en beslis je hoe je op de trigger wilt reageren. Stuur bijvoorbeeld een e-mail, een chatbericht of een pushmelding.
  5. (Optioneel) Voeg een reeks vervolgacties na de initiële actie toe.
  6. Klik op Activeren om de automatisering op te slaan en te activeren.
De trigger voor 'formulier ingediend' definiëren voor het nieuwe Wix Forms, 2 specifieke formulieren selecteren en de frequentie beperken
ヒント
Je kunt een geautomatiseerde e-mail verzenden wanneer een bezoeker van de website een formulier indient en de afzendergegevens, e-mailtemplate en e-mailtype aanpassen. Lees meer over het verzenden van geautomatiseerde e-mails.

この記事はいかがですか?

|