Wix Forms: Een overzicht

滞在時間3分
Maak volledig aanpasbare formulieren met Wix Forms en verzamel alle informatie die je nodig hebt om je bedrijf te runnen en te laten groeien. Voeg formulieren rechtstreeks aan je website toe voor het vastleggen van potentiële klanten, aanmeldingen van abonnees en meer. Nadat je je formulieren hebt gemaakt, volg je alle inzendingen rechtstreeks vanaf je dashboard.
Een screenshot van een contactformulier op een website.
De nieuwste versie van Wix Forms biedt een robuustere oplossing voor het maken en beheren van formulieren. Dit artikel zal je helpen de verschillen tussen het oude en nieuwe Wix Forms te begrijpen. 

Bekijk de soorten formulieren die je kunt maken

Kies uit kant-en-klare formulieren of begin vanaf nul om je eigen gepersonaliseerde formulier te maken.
Onze kant-en-klare formulieren zijn er in verschillende templates, zoals contactformulieren, registratieformulieren, sollicitaties, offertes en meer. Sleep het formulier rechtstreeks naar je website en pas het aan het ontwerpthema van je website aan.
Een screenshot van de kant-en-klare formulieropties in de Editor.
Gebruik je het oude Wix Forms?
Je kunt ook een zelfstandig formulier maken dat niet gerelateerd is aan je website en met iedereen kan worden gedeeld via de URL.

Pas het formulier precies aan je behoeften aan

Er zijn veel verschillende typen formuliervelden om uit te kiezen bij het bouwen van een formulier. Afhankelijk van het formulier dat je maakt, voeg je contactvelden, een handtekeningveld, meerkeuzeopties en meer toe. 
Templates worden geleverd met vooraf geselecteerde velden die je kunt wijzigen, maar je kunt er ook voor kiezen om een formulier helemaal vanaf nul te bouwen. Of het nu een template of een leeg formulier is, pas de instellingen, het ontwerp en de indeling aan je behoeften aan.
Je kunt ook voorwaardelijke regels toevoegen om de manier waarop je informatie verzamelt te verbeteren op basis van de reacties van je bezoekers. Als je formulier te lang is, verander het dan in een formulier met meerdere stappen om het overzichtelijker te maken voor bezoekers.
Een screenshot van de formulierveldopties in Wix Forms.

Bekijk alle inzendingen op één plek

Zodra je een formulier op je website hebt gepubliceerd, verschijnen alle gegevens voor het indienen van formulieren op je Formulieren en inzendingen-dashboard. Sorteer en filter de inzendingen voor elk formulier afzonderlijk. Je kunt ook formuliergegevens exporteren vanuit een inzendingstabel.
Een screenshot van formulierinzendingen.

Blijf onderweg op de hoogte van inzendingen

Wanneer iemand een formulier indient, ontvang je automatisch een melding in het e-mailadres van je account en de Wix Owner-app. Je kunt extra meldingen instellen en beheren met Wix Automations, zoals het ontvangen van meldingen in je Wix Inbox.
Als je een team hebt dat met je samenwerkt, kies dan wie op de hoogte wordt gesteld en hoe ze meldingen zullen ontvangen. Voeg e-mailadressen van websitemedewerkers of externe e-mailadressen toe aan de lijst met e-mailadressen die op de hoogte worden gebracht van nieuwe formulierinzendingen.
Een screenshot van een e-mail met een formuliermelding.

この記事はいかがですか?

|