Wix Blog: Over Wix Blog

所要時間4分
Het Wix Blog is een krachtig hulpmiddel waarmee je je gedachten, ideeën en updates met je publiek kunt delen. Door een blog aan je Wix-website toe te voegen, kun je bezoekers betrekken, de SEO van je website verbeteren en de stem van je merk vestigen. Wix Blog is ontworpen om gebruiksvriendelijk te zijn, of je nu een ervaren blogger bent of net begint.
Je kunt je blog ook gebruiken om een levendige communityhub te creëren. Laat je lezers lid worden met gepersonaliseerde profielen, waar ze posts kunnen liken en erop kunnen reageren en met andere leden kunnen communiceren.
Een marketingafbeelding van Wix Blog en de functies ervan.
Klaar om aan de slag te gaan?

In een paar minuten ingesteld

Voeg Wix Blog eenvoudig toe aan je website en kies uit de prachtige indelingen. Pas de look en feel aan je merk aan. Het configuratieproces is eenvoudig, zodat je je blog snel aan de gang kunt krijgen.
Wanneer je Wix Blog op je website installeert, worden er twee pagina's aan je website toegevoegd: de blogfeed en de blogpostpagina. Je blogfeed is de pagina waar al je blogposts worden weergegeven. De blogpostpagina toont slechts één post tegelijk. Bekijk ons artikel over het begrijpen van je blogpagina's voor meer informatie. 

Beheer je blog

Maak nieuwe posts, voeg categorieën toe en beheer opmerkingen rechtstreeks vanuit je Editor, dashboard, live website of mobiele apparaat. Deze flexibiliteit zorgt ervoor dat je je blog overal up-to-date kunt houden.
Een screenshot die laat zien hoe je een nieuwe blogpost toevoegt vanaf een websitedashboard.

Engageer je lezers

Maak categorieën over onderwerpen waar je een passie voor hebt om gebruikers te helpen gemakkelijk door je blog te navigeren. Stel dat je bijvoorbeeld een lifestyleblog hebt, dan kun je een categorie met de naam 'Gezondheid en fitness' toevoegen en posts toevoegen die bij dit onderwerp passen. Dit helpt bij het organiseren van je inhoud, zodat de juiste blogposts gemakkelijker te vinden zijn. 

Voeg hashtags toe om je sociale bereik te vergroten en lezers te helpen relevante inhoud te vinden. Schakel sociale functies zoals vind-ik-leuks, volgen en opmerkingen in om een interactieve community voor je leden op te bouwen.
Bekijk voordat je begint onze volledige stapsgewijze handleiding voor het bloggen en hoe je onweerstaanbare koppen schrijft
Een screenshot van een Wix Blog met meerdere categorieën.

Werk samen met meerdere schrijvers

Laat een actieve ledencommunity groeien door van elk lid van je blog een schrijver te maken. Dit zorgt voor gevarieerde inhoud en helpt je blog uit te groeien tot een publicatie. 

Je kunt verschillende rollen aan je schrijvers toewijzen, zodat ze posts kunnen toevoegen en opmerkingen kunnen beheren. Deze samenwerking kan nieuwe perspectieven en een verscheidenheid aan stemmen aan je blog toevoegen en de inhoud voor je lezers verrijken.
Een screenshot die laat zien hoe je een schrijver toevoegt aan een blog in Wix vanaf het dashboard van de website.

Analyseer en verdien geld

Krijg de gegevens die je nodig hebt om je blog te optimaliseren met Blog Analytics. Begrijp je publiek beter en neem weloverwogen beslissingen. 

Je kunt ook geld verdienen met je blog door abonnementsopties in te stellen om je leden toegang te geven tot exclusieve inhoud.
Een screenshot met de analyses die je kunt zien in het Wix Blog.

Geweldige mobiele ervaring

Post onderweg en zorg ervoor dat je blog er fantastisch uitziet op mobiele apparaten. Schrijf en bewerk posts, verwijder opmerkingen en beheer je blog vanaf je mobiele apparaat met behulp van de Wix Owner-app. 

Bekijk ons artikel over het beheren van je blog vanuit de Wix Owner-app voor meer informatie.
Een screenshot die laat zien hoe je je blog kunt beheren in de Wix Owner-app.

Vertaal je blog:
Heb je meer dan één taal op je website? Met Wix Multilingual kun je je bloginhoud naar andere talen vertalen.

この記事はいかがですか?

|