Studio Editor: Websitestijlen beheren

Leestijd 7 minuten
Beheer de tekststijlen, kleuren, paginaovergangen en maximale breedte van de website vanaf één plek. Het maken van een thema voor de website van je klant is een geweldige, holistische manier om tijd te besparen en ervoor te zorgen dat het ontwerp consistent is. 
Een GIF met het Websitestijlen-paneel, waar wordt geklikt op de Lettertypen-, Tekststijlen- en Max-width-gedeelten om ze uit te vouwen
In dit artikel lees je hoe je:

De lettertypen en tekststijlen bewerken

Pas de tekst die op de website wordt gebruikt aan aan het uiterlijk dat je wilt bereiken. Je kunt de lettertypen van de website wijzigen of het uiterlijk van de 9 afzonderlijke tekststijlen aanpassen (6 koppen, 3 alinea's).   
ヒント
H1 - H6 zijn koptags die automatisch aan deze titels worden toegewezen. Door de hiërarchie van bovenaf in je titels te houden, in overeenstemming met de koptags, wordt zowel je SEO als de toegankelijkheid geholpen. 

Om een typografiestijl bij te werken:

  1. エディターのリンクをクリックしてください。 Websitestijlen.
  2. Kies wat je wilt aanpassen: een lettertype of een tekststijl:

Tekststijlen toevoegen aan een pagina

Thematitels en -paragrafen zijn beschikbaar vanuit het Elementen toevoegen-paneel. Klik op Tekst en sleep de relevante stijl onder Tekstthema's naar de gewenste locatie. 
Een screenshot van de tekstthema's die beschikbaar zijn in het Elementen toevoegen-paneel. De thematekst is gemarkeerd.

Een stijl toepassen op een tekstelement

Je kunt ook een stijl toepassen op een bestaand tekstelement op de pagina. Klik op het element op Tekst bewerken en selecteer de relevante stijl in de Thema-dropdown in de Inspector
Een bijgesneden screenshot van het Ontwerp-gedeelte in het Inspector-paneel. De Stijl-dropdown is gemarkeerd.

Tekststijlen overschrijven

Als je het ontwerp van een tekstelement wijzigt nadat je er een stijl (thema) voor hebt geselecteerd, maak je een 'ontwerpoverschrijving'. Dit betekent dat eventuele updates van de gekozen stijl niet van toepassing zijn op dit tekstelement. 
Je kunt tekstelementen met overschrijvingen terugzetten naar hun oorspronkelijke stijl. Bovendien kun je ook overschrijvingen toepassen op de stijl zelf. Wijs Stijl aan en klik op het その他の活動-ピクトグラムundefinedom te selecteren wat je wilt doen.
Het Ontwerp-tabblad met tekst in het Inspector-paneel. De cursor wijst de Reset-optie in de tekststijl aan.

De websitekleuren wijzigen

Definieer de themakleuren van de website. Themakleuren zijn onderverdeeld in categorieën, zodat je ze kunt aanpassen voor specifieke delen van de website. Pas het algehele bereik van een categorie of een specifieke tint in een bereik aan.
ヒント
Deze actie heeft onmiddellijk invloed op de elementen met de kleur die je wilt wijzigen. Bijvoorbeeld alle thema-elementen die je hebt toegevoegd of andere elementen waarop je deze kleur hebt gebruikt.

Om de websitekleuren te wijzigen:

  1. エディターのリンクをクリックしてください。 Websitestijlen.
  2. Kies wat je wilt aanpassen: een kleurbereik of een individuele kleur:

Een paginaovergang toevoegen

Voeg een paginaovergang toe om de navigatie-ervaring aantrekkelijker te maken voor bezoekers. Zodra je een overgang kiest uit het Websitestijlen-paneel, verschijnt deze op elke pagina van de website. 

Om een paginaovergang toe te voegen:

  1. エディターのリンクをクリックしてください。 Websitestijlen.
  2. Klik op Paginaovergangen.
  3. Selecteer een overgang uit de lijst:
    • Geen: Er wordt geen overgang weergegeven wanneer bezoekers van pagina wisselen.
    • Vervagen (uit en in): De huidige pagina vervaagt en de nieuwe pagina komt in beeld.
Een screenshot van het Websitestijlen-paneel met het Paginaovergangen-gedeelte open en de Vervagen-overgang selecteren

最も重要な記事

Selecteer een vraag voor meer informatie over websitestijlen.

この記事はいかがですか?

|