Facebook-advertenties: Een schattingsmodel gebruiken om hiaten in data over bestellingen te dichten

Leestijd 2 minuten
De Bron-kolom op je Bestellingen-pagina laat zien welke orders aan je Facebook-advertentiecampagne zijn toegeschreven. Toegeschreven aankopen zijn gemarkeerd met een -pictogram.

Wanneer wordt een aankoop toegeschreven aan mijn campagne?

Facebook gebruikt een attributiemodel om te bepalen welke aankopen het gevolg waren van je campagne. Een attributiemodel is een regel of reeks van regels die bepalen hoe tegoeden voor verkopen en conversies worden toegewezen op basis van online contactpunten.
Facebook's attributiemodel is een 7 dagen klik- / 1 dag indruk-model. Dat betekent dat als iemand je advertentie ziet en een aankoop doet op je website binnen 7 dagen na het klikken op de advertentie of 1 dag na het bekijken van de advertentie (afhankelijk van wat het laatst gebeurd is) de aankoop wordt toegeschreven aan je campagne. 
Lees meer over hoe Facebook campagnedata toeschrijft.

Het Wix-schattingsmodel begrijpen

Er zijn hiaten tussen wat Facebook rapporteert en wat Wix voor je campagne kan bijhouden. Facebook heeft bijvoorbeeld de mogelijkheid om bezoekers van websites te volgen en te identificeren op meerdere browsers en apparaten. Wix heeft deze informatie niet.
Om eventuele hiaten in de tracking te dichten, heeft Wix zijn eigen schattingsmodel gebouwd om ervoor te zorgen dat je zo nauwkeurig mogelijke conversiecijfers krijgt. Dit schattingsmodel is gemaakt met een combinatie van Wix-gegevens en dagelijks geaggregeerde Facebook-gegevens, met behulp van slimme algoritmen om ze op elkaar af te stemmen.
Om de volgende redenen kunnen er nog gaten in de gegevens bestaan:
  • De gegevens op basis van het schattingsmodel lopen minimaal 24 uur achter.
  • Bestellingen die zijn gedaan waarbij de betalingen niet zijn doorgekomen, worden niet meegeteld in het schattingsmodel, maar worden nog steeds geteld op het Facebook-advertentiedashboard.
  • Bestellingen die zijn geplaatst en vervolgens zijn geannuleerd, worden niet meegeteld in het schattingsmodel, maar worden wel meegeteld op het Facebook-advertentiedashboard.

この記事はいかがですか?

|