Buiten Wix gekochte e-mailadressen koppelen

滞在時間5分
Je kunt e-mail die buiten Wix is gekocht koppelen om een postvak van je bestaande e-mailprovider te blijven gebruiken. In de meeste gevallen worden de MX-records (Mail Exchange) van je postvak automatisch toegevoegd wanneer je je domein in Wix koppelt. Hierdoor blijven je e-mails werken. Het kan echter zijn dat je de MX-records en andere DNS-records moet bewerken als de e-mails van je domein niet werken.

Wanneer je e-mail koppelt in Wix, kun je kiezen uit een lijst met populaire e-mailproviders om hun DNS-records automatisch toe te voegen. Of je kunt de DNS-records zelf handmatig bewerken. Mogelijk moet je bij je e-mailprovider bevestigen dat je e-mail bij hen nog steeds actief is en dat je de juiste DNS-records hebt. 
その前に:
Zorg ervoor dat je domein is gekoppeld via naamservers en niet via doorverwijzing (pointing). Is je domein gekoppeld via doorverwijzing? Neem dan contact op met je domeinhost (niet Wix), om de DNS-records van je e-mailprovider te configureren. Lees hoe je de koppelingsmethode van je domein wijzigt
邦題
Het koppelen van een e-mailpostvak in je Wix-account draagt de eigendom van het postvak niet over aan Wix. Je voegt de records toe waarmee je postvak e-mails kan blijven verzenden en ontvangen. Je moet de facturering voor je postvak nog steeds beheren bij je huidige e-mailprovider. Als alternatief kun je zakelijke e-mail van Google Workspace kopen bij Wix om de facturering in je Wix-account te beheren. 
In dit artikel lees je hoe je: 

E-mail koppelen door je provider te kiezen

Bij het koppelen van je postvak kun je kiezen uit een lijst met populaire e-mailproviders. Door je e-mailprovider te selecteren, worden hun MX- en andere DNS-records automatisch toegevoegd aan je domein. Dit zorgt ervoor dat de e-mails van je domein nog steeds werken, zolang de DNS-records van je domein correct zijn en je postvak actief is bij je e-mailhost. 
ヒント
We raden aan te controleren of de records die Wix automatisch toevoegt correct zijn. Je e-mailprovider kan de records bevestigen die nodig zijn om je e-mail te koppelen.  

Om je e-mail te koppelen door je e-mailprovider te selecteren:

  1. Ga naar Domeinen in je Wix-account.
  2. Klik naast het betreffende domein op het Domeinacties-ピクトグラム.
  3. Selecteer Koppel een e-mailadres dat buiten Wix is gekocht of MX-records bewerken.
Een screenshot van de Domeinen-pagina die laat zien hoe je naar het 'Koppel een e-mail die buiten Wix gekocht is'-gedeelte navigeert.
  1. Selecteer je provider in de dropdown en klik op Opslaan.
    Let op: Als je provider niet in de lijst staat, selecteer je Anders en ga je naar het volgende gedeelte van dit artikel voor instructies.
Zie je je provider niet in de lijst?
Als je e-mailprovider niet in de lijst staat, moet je hun MX-records en eventuele andere DNS-records die ze nodig hebben ophalen. Ga naar het volgende gedeelte in dit artikel voor stappen voor het handmatig toevoegen van records. Klik hieronder voor een e-mailtemplate die je kunt gebruiken wanneer je contact opneemt met je e-mailprovider.

E-mail koppelen door MX- en andere DNS-records in te voeren

Je kunt handmatig MX-records of andere DNS-records aan je domein toevoegen. Misschien wil je dit doen als je e-mailprovider je specifieke MX-records heeft gegeven die nodig zijn om je e-mail te koppelen.
Bij sommige e-mailproviders moet je extra DNS-records toevoegen. Als je wordt gevraagd dit te doen, volg dan de stappen hier om andere DNS-records toe te voegen (naast MX-records). 

Om de MX- en andere DNS-records van je provider toe te voegen:

  1. Ga naar Domeinen in je Wix-account.
  2. Klik naast het betreffende domein op het Domeinacties-ピクトグラム.
  3. Selecteer Koppel een e-mailadres dat buiten Wix is gekocht of MX-records bewerken.
  4. Selecteer Overig in de lijst.
  5. Klik op het Verwijst naar-veld en voer het e-mailserveradres van je MX-record in.
    Let op: Het Hostnaam-veld kan niet worden bewerkt. Het is momenteel niet mogelijk om een zakelijk e-mailadres aan een subdomein te koppelen in Wix. 
Een screenshot die laat zien waar je het e-mailserveradres van je MX-record moet invoeren.
  1. (Als je meerdere MX-records hebt) Voeg de aanvullende MX-records toe:
    opとする: Voer het record met de laagste prioriteitswaarde als eerste in. De prioriteitswaarden hoeven niet overeen te komen met de aanwijzingen van je provider, maar ze moeten wel in dezelfde volgorde staan.
    1. Klik op + Nog een toevoegen.
    2. Klik op het Verwijst naar-veld, en voer het e-mailserveradres van het volgende MX-record in. 
    3. Herhaal deze stap voor elke extra MX-record dat je moet toevoegen. 
    4. Klik wanneer je klaar bent met het toevoegen van alle MX-records op Opslaan.

Om andere DNS-records toe te voegen (indien nodig):

  1. Ga naar Domeinen in je Wix-account.
  2. Klik naast het betreffende domein op het Domeinacties-ピクトグラムエンセレクター DNS Records beheren
Een screenshot die laat zien hoe je DNS-records beheert.
  1. Scrol naar het recordtype dat je wilt toevoegen (bijvoorbeeld CNAME, TXT) en klik op + Record toevoegen.
Een screenshot die laat zien hoe je extra records kunt toevoegen. Deze voorbeelden laten zien hoe je een TXT-record kunt toevoegen.
  1. Voer het DNS-record in de relevante velden in.
    Let op: Als je wordt gevraagd om een @-teken toe te voegen aan het Hostnaam-veld, laat het veld dan leeg.
  2. クリックしてください
  3. Herhaal stap 3-5 hierboven om extra DNS-records toe te voegen. 
邦題
  • Het kan tot 48 uur duren voordat dit proces is voltooid terwijl de nieuwe records worden gepropageerd.
  • We kunnen geen ondersteuning bieden bij het instellen van je e-mailadres in Outlook. Je kunt informatieover het instellen van Outlook vinden op de ondersteuningspagina van Microsoft.

この記事はいかがですか?

|