CMS: De dataset-instellingen van je dynamische pagina wijzigen

滞在時間6分
Met de dataset-instellingen voor dynamische pagina's in het CMS (Content Management System) kun je de inhoud die op je dynamische pagina's wordt weergegeven wijzigen en beheren. In de dataset-instellingen kun je de modus wijzigen, toegang krijgen tot verzamelingsmachtigingen, het maximum aantal items instellen dat wordt weergegeven en filters of sortering toevoegen. 
Wixエディター
スタジオエディター
  1. Ga naar de relevante dynamische pagina in je Editor.
  2. Ga naar de relevante dataset-instellingen:
    1. Klik links op CMS.
    2. Klik op Paginakoppelingen beheren.
    3. Klik naast de dataset van de dynamische pagina op het その他の活動-ピクトグラムエンセレクター Dataset-instellingen
Screenshot van de instellingen voor de dataset van de dynamische pagina.
  1. Kies wat je wilt bewerken: 
    ヒント クリックしない Gekoppeld aan verzameling op Openen om naar de verzameling te gaan die aan de dataset koppelt. 
    • Machtigingen: Dit bepaalt wie verzamelingsinhoud van je live website kan bekijken, toevoegen, bewerken en verwijderen. Lees meer over het instellen van verzamelingsmachtigingen
    • Dataset naam: De naam van je dataset zoals deze wordt weergegeven in de Paginakoppelingen-panelen van je Editor.
    • Dataset-ID: (alleen Velo) De unieke identificatie van de dataset die wordt gebruikt in de code van je pagina.
    • Dataset-modus: De modus bepaalt of de dataset gegevens uit je verzameling kan lezen, of zowel gegevens in je verzameling kan lezen als schrijven. Klik op de dropdown om de dataset-modus te wijzigen:
      • Lezen: Pagina-elementen op je live website kunnen inhoud uit je verzameling lezen en weergeven. Maar websitebezoekers kunnen geen inhoud in je verzameling bewerken, toevoegen of verwijderen.
      • Lezen en schrijven: Met deze modus sta je bezoekers toe om nieuwe inhoud toe te voegen en bestaande inhoud in je verzameling te bewerken. Met de Lezen en schrijven-modus kunnen bezoekers communiceren met gebruikersinvoerelementen en een verzendknop op je live website om inhoud in een verzameling te bewerken of toe te voegen. Pagina-elementen kunnen ook inhoud uit de verzameling weergeven. 
    • Maximum aantal weergegeven items: Dit veld bepaalt hoeveel items in eerste instantie kunnen worden geladen in gekoppelde repeaters en galerijen. Het bepaalt ook hoeveel extra items verschijnen wanneer bezoekers op 'Meer laden'-knoppen, 'Volgende/vorige pagina'-knoppen of pagineringsbalken klikken. Lees meer over het instellen van het 'Maximum aantal weergegeven items'-veld.
    • (Alleen Velo) Schakel de relevante selectievakjes in onder Prestaties:
      • Ophalen na laden: De gegevens van de dataset worden pas opgehaald nadat de rest van de pagina is geladen. Dit betekent dat de initiële weergave van de pagina niet wordt geblokkeerd door deze dataset, waardoor de pagina sneller wordt geladen. We raden deze optie aan wanneer elementen die de gegevens weergeven in eerste instantie niet zichtbaar zijn. Bijvoorbeeld als ze in de weergave moeten scrollen of een onderdeel moeten openen.
      • Pagina's ophalen door cursors: De dataset laadt de begin- en volgende gegevens met behulp van opeenvolgende cursors. Dit zorgt ervoor dat gegevens sneller worden geladen, wat ten koste gaat van alleen navigatie tussen de volgende en vorige pagina's met gegevens. Navigeren tussen verschillende pagina's met een pagineringsbalk of 'Volgende/vorige pagina'-dataset-acties is niet beschikbaar met deze optie.
    • Filteren: Voeg filters toe aan je dataset om bepaalde items op de pagina weer te geven of te verbergen. 
    • Sorteren: Voeg sorteringen toe om de volgorde te bepalen waarin items op je pagina worden weergegeven. 
Screenshot van de instellingen van een dataset voor een dynamische pagina.
  1. Klik op Voorbeeld om je koppelingen te testen. 
  2. Klik op Publiceren als je klaar bent om de wijzigingen live te laten gaan. 
opとする:
Datasets van dynamische pagina's hebben de dataset-modus omdat dynamische pagina's inhoud uit je verzameling moeten weergeven. De schrijfmodus wordt gebruikt om de dataset alleen toe te staan verzamelingsinhoud te bewerken of toe te voegen. 

この記事はいかがですか?

|