このページのトップへ

Gemotiveerd blijven in een wereld vol afleiding: zo kun je je productiviteit verhogen




De tijd waarin we leven is snel, druk, chaotisch en allesbehalve saai. We hebben allemaal honderd en één dingen te doen, en willen dit het liefst zo snel mogelijk realiseren. Dat betekend onder andere dat het enorm lastig is om productief en efficiënt te blijven, zonder dat we teveel worden afgeleid. Helaas zijn er geen tools voorhanden die je motiveren om aan het werk te blijven. Met andere woorden: als je serieus vooruitgang wilt boeken, dan is het echt aan jou om manieren te vinden om die knop om te zetten, en je productiviteit te verhogen. Kortom: om afleiding om te buigen naar standvastigheid!


Productiviteit betekenis:


Voordat we verder gaan is het goed om het begrip 'productiviteit' even uit te leggen. En als je erop gaat Googelen, staat er het volgende:


'Productiviteit is in feite het toevoegen van iets nieuws. Persoonlijke productiviteit gaat over de relevante output van een individu in een bepaalde periode. Je hebt hier zelf invloed op. Om goede resultaten te bereiken, is het belangrijk om je te richten op deze output'.


Dat gezegd hebbende, staan hieronder een tiental handige tips voor je klaar om mee aan de slag te gaan. Het is de kunst om hiermee te experimenteren; kies en mix uit alles waarvan je denkt dat je het in de praktijk kunt brengen:


  1. このページに戻る

  2. Wees bedachtzaam

  3. 'Streak it'

  4. Controleer je gedachten

  5. Ken en 'stapel' je triggers

  6. Creëer verantwoordelijkheden

  7. Doe een dutje

  8. Ga wandelen

  9. Mediteer

  10. 少ないことは多いことだ


01.邦題未定


Dit klinkt simpel, maar desondanks wordt het maar al te vaak verwaarloosd. Een van de belangrijkste redenen waarom mensen zich uitgeput voelen op het werk, is dat ze geen duidelijk doel voor ogen hebben, en daardoor geen zinvolle vooruitgang boeken. Als de intentie niet duidelijk is of als je niet in je missie gelooft, wordt het erg lastig om de productiviteit te verhogen.


Door elke ochtend een duidelijk doel voor jezelf op te stellen, kun je op één lijn blijven met je belangrijkste taken. Op deze manier lukt het beter om 'onbelangrijke zaken' te laten wachten tot je er klaar voor bent. (Zoals mensen die om aandacht schreeuwen op WhatsApp, Instagram of Facebook).


Als je bijvoorbeeld weet dat je die dag een aantal moeilijke gesprekken moet voeren, zou je als doel kunnen stellen om meer medelevend te zijn. Doe dit zodra je wakker wordt, en je zult zien dat je de rest van de dag in deze mindset zit. Klinkt dit allemaal niet echt realiseerbaar voor je? Bedenk dan dat het ook altijd een optie is om te switchen van beroep...



Kale man met grijze baard in een coffeeshop met iPad in zijn hand


02. Wees bedachtzaam


Deze is eenvoudig. Let simpelweg op je humeur of gevoel wanneer je op je werk aankomt. Heb je twee projecten vandaag? Stort je dan op het project waar je de meeste feeling mee hebt, afhankelijk van je aandachtsniveau. Misschien vind je het persoonlijk fijn om een ​​project te hebben dat meer flexibel of laagdrempelig is. Maar het kan ook zijn dat je liever gaat voor een harde deadline. Je productiviteit verhogen heeft mede te maken met weten wat je wel of niet aan kan. Dit zal je namelijk eerder helpen om topprestaties te bereiken.



03. 'Streak it'


Je hebt misschien wel eens gehoord van 'streaking', wat naakt door de straat rennen betekend. Wees niet bang; dat is niet wat we met deze tip bedoelen. Het gaat meer om het bijhouden van een reeks van doelen die je voor ogen hebt, zonder dat deze doelen té groot zijn. Volgens de 'Seinfeld-strategie' betekent dit elke dag iets doen. Dat zou inderdaad naakt door de straat rennen kunnen zijn als je daar blij van wordt. Maar dit is voor iedere persoon natuurlijk anders. Markeer voor elke dag dat je je gewenste doel hebt bereikt een X of een vinkje op de kalender. Je zult zien dat je binnen een paar weken gaat geloven in de kracht van kleine overwinningen.




04. Controleer je gedachten


Zet angst en afwijzing om in creativiteit en geloof in jezelf. Eén van de sleutels tot succes op de werkplek, is namelijk het negeren van stemmen in je hoofd die zeggen dat je iets niet kunt of niet goed genoeg bent. Of je nu een eigenaar van een klein bedrijf bent die op zoek is naar motivatie, of een hobbyist die een nieuw project probeert te starten; positief denken en het vernietigen van negatieve overtuigingen is de beste manier om de productiviteit te verhogen. Je moet het proces (en niet alleen het resultaat), zelf aansturen en begeleiden. En geloof ons: dit is écht super belangrijk. Want zoals ze zeggen: 'Je leven is wat je gedachten ervan maken'.



05. Ken en 'stapel' je triggers


Wanneer we het woord trigger horen, staat dat vaak in een negatieve context. Toch zijn er veel manieren om je triggers op een positieve manier te zien. Het gaat dan om het stimuleren en in gang zetten van net dat kleine beetje motivatie dat je nodig hebt om tot actie over te gaan. Een voorbeeld hiervan is dat je je hardloopschoenen bij de voordeur laat staan: een vriendelijke herinnering aan het feit dat je sportief bezig wilt zijn, en echt zou moeten gaan hardlopen. Waar deze aanmoedigingen zich ook bevinden; het kennen en stapelen van je triggers kan de productiviteit verhogen doordat je altijd weer herinnert wordt aan je doelen. Dickens bijvoorbeeld, stapelde zijn bureau op met negen bijzondere voorwerpen met uitzicht op het raam. Waaronder een vaas met verse bloemen, een verguld blad met een konijn erop en een bronzen beeldje van een man die puppy's omhelst. Het is maar net waar je als persoon door wordt 'getriggerd'!



06. Creëer verantwoordelijkheden


Dit is waar ambitie en verplichting samenkomen. Sommige mensen hebben alleen een deadline nodig om gemotiveerd aan de slag te gaan, en zullen deze ook altijd gemakkelijk halen. Maar het interessante aan verantwoordelijkheid is, dat er interne en externe verantwoordelijkheden zijn. Bijvoorbeeld: 'Ik wil dit project tegen het einde van de week af hebben', of: 'De deadline voor de klant is maandagochtend'. Besteed dus aandacht aan het soort verantwoordelijkheden die jou als persoon tot actie aanzetten. Voor velen is het de combinatie van interne en externe druk die tot vooruitgang leidt.


Wil je als bedrijfseigenaar juist je team motiveren? Haal dan inspiratie uit dit artikel met 10 tips over teammotivatie die je werknemers gelukkig houden.



07. Doe een dutje


Waarschijnlijk denk je: 'als ik tijd had om tussendoor te slapen zou ik wel langer in bed blijven liggen'. Maar het is echt zo gek nog niet om tussen het werk door een klein dutje te doen. Powernaps (van 20 tot 30 minuten), herstellen namelijk de alertheid, verbeteren de prestaties en verhogen de productiviteit. Het is dus verre van tijdverspilling! Een dutje herstelt je energie juist, waardoor het een van de meest bruikbare tips voor tijdmanagement is.



08. Ga wandelen


Is een powernap toch niet zo aan jou besteed? Ontdek dan alle voordelen van wandelen; een bezigheid die al eeuwenlang wordt uitgevoerd. Neem bijvoorbeeld Aristoteles. Hij hield van wandelen. Net als Charles Darwin. En dichter en romanschrijver Helen Dunmore, zei ooit dat lange wandelingen voor haar de ultieme manier waren om ideeën helder te krijgen. De Duitse filosoof Friedrich Nietzsche beweerde zelfs 'nooit een gedachte te vertrouwen die niet opkwam tijdens het wandelen'. Het is simpel: door de ene voet voor de andere te zetten, komt je innerlijke wereld tot rust. De wereld gaat letterlijk voor je open. Op deze manier geef je je geest de kans om na te denken, te integreren en te 'herkauwen'. En maar al te vaak kom je er dan pas achter dat je 'problemen' zo erg nog niet zijn...



09. Doe aan meditatie


Ook dit is stukken minder 'zweverig' dan veel mensen denken. Meditatie is niets anders dan het vinden van rust in jezelf, en is verreweg de meest eenvoudige manier om je concentratie te verbeteren. Het geeft je inzicht in je persoonlijkheid, gedrag en relaties, en maakt het bovendien makkelijker om contraproductieve patronen los te laten. Daarnaast helpt het om afleiding weg te nemen en vergroot het de emotionele veerkracht. Zo kun je de stress van het dagelijks leven uiteindelijk beter het hoofd bieden. Heb je al een meditatieroutine? Top! Zo niet, zoek er dan een die voor jou het beste werkt en houd je eraan. Je gaat de dingen vanzelf in een een heel nieuw perspectief zien...



Een vrouw met een deken om haar heen zittend op een yogamat


10. Less is more


Een goede manier om door te gaan met de dingen die je hebt uitgesteld, is door ook helemaal te stoppen met al het andere. Of je nu thuis of op kantoor werkt; het weglaten van relatief onbelangrijke werkzaamheden of persoonlijke activiteiten, helpt je om energiek te blijven terwijl je je op de belangrijkste taken kunt concentreren. Beperk je blikveld door vaker 'nee' te zeggen, en je alleen te concentreren op de dingen die er het meest toe doen. Zoals het gezegde luidt: 'Doe meer met minder'!


結論


Zoals je ziet, productiviteit verhogen kan op verschillende, vrij simpele manieren. Maar onthoud: het begint én eindigt allemaal bij je intenties. Géén van deze methodes staan namelijk helemaal op zichzelf.


Bovendien hoef je niet zelf opnieuw uit te vinden hoe je werkt. Het is leuker als je andere mensen vindt met wie je kunt experimenteren. Of je nu alleen, samen of alleen samenwerkt; het blijven oefenen en zoeken naar blijvende praktijken, is misschien wel de enige optie die we hebben in een wereld die om onze aandacht schreeuwt. Je kunt het!




マライネ・フェルフ

マーケティング・マネージャー



1件のコメント


Seandavis1519
8月27日

このブログで扱われているトピックの深さと広さにはいつも驚かされる。著者の専門知識の真の証だ。 ホテルアヤタ!!検索エンジンの種類 ポペラそして、最新のサイトは、次のとおりです。 カルテル4dそして カルテル4d

好き
ページ下